Mind game ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης μάχης και οι ''άγγελοι-εξάγγελοι'' έχουν ξαμολυθεί. Με στόχο το απόλυτο ''mind game'', την απόλυτη σύγχυση δηλαδή του μυαλού. Η ιστορία της προσφυγιάς που φτάνει στην Βίβλο, οι κακοί λαϊκιστές, ρατσιστές, εθνικιστές.

Απ΄ την μία οι δυνάμεις των αγορών της ''ανάπτυξης'',του τεχνολογικού θαύματος,του ρεαλισμού, του Θατσερικού μονόδρομου. Ως αντίπαλο δέος, ο εθνικισμός. Γενικευμένος και ακαθόριστος όρος, ώστε να περιλαμβάνει κάθε αντίδραση ενάντια στον υπερπλουτισμό της ελίτ. Ο ρατσισμός, ώστε να μην υπάρχει αντίδραση στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών, που σημαίνει φτηνότερα εργατικά χέρια και μεγαλύτερα ακόμα κέρδη για τις πολυεθνικές.

Και φυσικά ο μεγαλύτερος στόχος από όλους,να τρωθεί τόσο πολύ ο πατριωτισμός, ώστε να μπει στο κάδρο της αντίδρασης και να μην τολμά κανείς πλεόν να τον επικαλεστεί.

Δεν υπάρχουν δίπολα. Δεν υπάρχουν διλήμματα. Οι δυνάμεις του κακού, όπως θα λέγαμε στα παραμύθια, έχουν πλέον ταυτοποιηθεί. Από κοντά το ξεπουλημένο στην παγκοσμιοποίηση κομμάτι της αριστεράς,το πιο φανατικό, με λογική γενίτσαρου, να επιτίθεται τρομοκρατώντας τον πολίτη,ως μη αποδεχόμενο τις ψευδοδιεθνιστικές του ονειρώξεις.

Οι παλαιές πολιτικές δυνάμεις χρεοκόπησαν. Ακόμα και όσες επιθυμούν να αντιδράσουν κατά της επερχόμενης λαίλαπας, αδυνατούν, χωμένες στα σκονισμένα υπόγεια της αραχνιασμένης πολιτικής ιδεολογίας τους. Και όσο οι νεοταξίτικες τακτικές θα γεννούν νέους μεσίες, για να ελπίσει η καθημαγμένη κοινωνία, τόσο εμείς θα πρέπει να αντιδρούμε.

Εμείς θα πρέπει να δείξουμε σε αυτό τον λαό, με όλα τα λάθη του και τις αδυναμίες του και την φαινομενική αδιαφορία του, όσα δεν του έδειξαν μέχρι τώρα οι δυνάμεις του παλαιού. Επιείκεια στις μικροκακίες, καταννόηση στις ανασφάλειές του, υπομονή στα πείσματά του, γιατί αυτός είναι ο λαός που ζει σε αυτή την χώρα.

Και όσο του κουνάνε το δάκτυλο όλοι αυτοί οι αλλαζόνες ''διανοητές'' τόσο αντιδρά. Και πάνω απ' όλα για να κινητοποιήσεις αδρανείς μάζες πολιτών πρέπει να έχεις και το σχέδιο και να δώσεις όραμα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε,υγιείς δυνάμεις υπάρχουν.Μόνο που η πραγματική νικηφόρα δύναμη, κρύβεται στην συστράτευση....

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου