20 χρόνια Ευρώ!


Του Σπύρου Στάλια

Εν ολίγοις οι Έλληνες είναι πιο φτωχοί.

Ποτέ στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, κατ’ αναλογία, δεν ήσαν τόσο φτωχοί. Τα τραπεζικά αρπαχτικά ετοιμάζουν να τους πάρουν και τις περιουσίες το 2019, ενώ η Δημόσια Περιουσία είναι στα χέρια των πιστωτών μας.

Το Ιδιωτικό Χρέος προσεγγίζει το 140% του ΑΕΠ, από το 37,5% του ΑΕΠ που ήταν το 2001. Οι Έλληνες είναι οι πλέον υπερχρεωμένοι πολίτες της Ευρώπης.

Το Δημόσιο Χρέος έφθασε αισίως το 190% με τάσεις περαιτέρω αύξησης.

Όλο το χρέος, και αυτό είναι το δράμα, είναι σε ξένο νόμισμα. Πως θα βρούμε αυτό το ξένο νόμισμα να ξεχρεώσουμε. Επειδή δεν μπορούμε κατ’ ανάγκη θα καταστούμε δούλοι των Ευρωπαίων.

Η οικονομία της χώρας είναι η πλέον αποκλίνουσα από τις υπόλοιπες οικονομίες των χωρών της ΕΕ.

Η ανεργία, παρά τα τερτίπια της ΕΛΣΤΑΤ είναι σταθερά πάνω από 30% και κατά Ντράγκι 33%.

Το ΑΕΠ έχει κατρακυλήσει στα 180 δις ευρώ από 245 δις που ήταν πριν την κρίση, χωρίς τάση ανόδου αφού οι Ιδιωτικές και Δημόσιες επενδύσεις είναι ανύπαρκτες. Κατά συνέπεια είμαστε στα πρόθυρα αιφνίδιας κατάρρευσης.

Οι εξαγωγές παρά την πτώση των μεροκάματων δεν λένε να αυξηθούν αφού η παραγωγικότητα της οικονομίας δεν αυξάνεται λόγω λιτότητας.

Η κατανάλωση, χάρις στις ΜΚΟ και τους μετανάστες, φυτοζωεί. Το δώρο της ΕΕ προς τους Έλληνες.

Το Χρηματιστήριο προεξοφλεί την περαιτέρω κάθοδό του.

Δεδομένων αυτών μπορείτε να κατανοήσετε σε τι κατάσταση θα είναι η άμυνα, η εξωτερική πολιτική ως προϊόν των ενόπλων δυνάμεων, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η πρόνοια και η παιδεία.

Αλλά δεδομένων αυτών μπορείτε να αντιληφθείτε τι πολιτικό προσωπικό διαθέτει η χώρα. Πιο αγράμματο, αγύρτικο και ιδιοτελές δεν γίνεται.

Δεν τα γράφω αυτά για να φορέσουμε τα μαύρα αλλά για να σκεφτούμε σαν πολίτες και σαν Έλληνες.

Αλλά έτσι αρχίζει το 2019.

Καλή Χρονιά σε όλους!!

Πηγή: Αιρετικές ιδέεςΔρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου