Πολιτικά σκουπίδια


Του Περικλή Δανόπουλου

Δεν μπορεί…. μας παρακολουθούν τελικά και τους δίνουμε ιδέες. Εντάξει τα παραλέω, όμως μερικές συμπτώσεις παραείναι σατανικές….

Πριν δυο ημέρες έγραφα πως με αφορμή το «Τουρκοφάγος» που είχε χαραγμένο το τέρας της Ν. Ζηλανδίας, δεν θα εκπλαγώ αν πουν πως ήταν εθνίκι Ελληναράς και την ώρα που σκότωνε τραγούδαγε το Μακεδονία ξακουστή. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… χτύπησε με δηλώσεις του ο επιφανής ανήρ, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου: «Η καλλιέργεια του μίσους -κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα αυτή την περίοδο με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών- οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις. Είδαμε τι έγινε στην Νέα Ζηλανδία, όπου ένας ακροδεξιός σκότωσε 50 ανθρώπους. Το ακροδεξιό μίσος από το μακελειό είναι ένα καλάζνικοφ δρόμος»……

Μάλιστα. Δια της εις άτοπον απαγωγής, όποιος αντιδρά στην συμφωνία των Πρεσπών, είναι δυνητικός μαζικός δολοφόνος. Στην μονταζιέρα ανακατεύοντας τα υλικά, λαϊκιστής, εθνικιστής, ακροδεξιός, φασίστας, μπατριώτης, παράγεις ότι θέλεις, σήμερα μαζικούς δολοφόνους, αύριο κάτι άλλο που να βολεύει. Είναι τόσο ρηχός ο Γκεμπελισμός τους, που και ένα παιδί καταλαβαίνει τους σκοπούς τους και πλέον σε πολύ λίγο θα είμαστε σε θέση να προβλέπουμε το τι θα πουν μετά από κάποιο σοβαρό γεγονός. Και φυσικά ο στόχος τους είναι διτός, αφ’ ενός να κάνουν το άσπρο μαύρο και αφ’ εταίρου η πρόκληση σιχαμάρας στους πολίτες, ώστε να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στην πολιτική.

Ζούμε στην εποχή των πολιτικών σκουπιδιών. Δυστυχώς όμως αυτά τα σκουπίδια εκλέγονται, άρα κάποιοι τους ψηφίζουν. Και επειδή δεν συνηθίζω να κατηγορώ τους άλλους γι’ αυτό που κάνουν ή γι’ αυτό που δεν κάνουν, θα ψέξω ευθέως όλους εμάς που μιλάμε, αλλά πολύ δύσκολα διαμορφώνουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Δικαιολογίες για την δυστοκία πολλές. Αλλά ο χρόνος τελειώνει και το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό, και από πολιτικής πλευράς ειδικά, μια τεράστια χωματερή με τοξικά απορρίμματα.

Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να την κλείσουμε.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου