Εκπτώσεις, προλάβετε!


Του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου

Έκπτωση: Εκ + πτώση.

Εκπτώσεις εμπορευμάτων = Πτώση της τιμής τους – μειωμένη αξία

Κάποιες συγκεκριμένες περίοδοι, προαποφασισμένες εκ των προτέρων ορίζονται ως εκπτωτικές.

Κατά τις περιόδους αυτές οι κάτοχοι εμπορευμάτων, χαμηλώνοντας τις τιμές τους, προσπαθούν να τα πουλήσουν, είτε γιατί θέλουν να τα αντικαταστήσουν καθώς έχει περάσει, κατά το κοινώς λεγόμενο, η μόδα τους, είτε γιατί άλλαξε η εποχή, είτε γιατί θέλουν να αντλήσουν ρευστό από την αγορά.

Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως μέσω της διαφήμισης.
Τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής, έντυπης.

Την τελευταία περίοδο, ζούμε άλλη μία εκπτωτική περίοδο, πιο ιδιόμορφη από τις προηγούμενες.

Αρκετοί συμπατριώτες μας και μη, κάνουν παρέλαση στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, σε έντυπα, αλλά και με αυτοπρόσωπη παρουσία, πουλώντας σε χαμηλές τιμές ψήφους, όνειρα, υποσχέσεις, παρόν και μέλλον.

Θα μου πείτε, πάντα συνέβαινε αυτό.

Όχι.

Τόσο μεγάλες εκπτώσεις τιμών, ηθικής, πολιτισμού, αξιοπρέπειας δεν είχαμε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Πάντα οι πολιτικοί, τουλάχιστον στον τόπο μας, βάσιζαν την εκλογική τους πορεία σε υποσχέσεις, τις οποίες γνώριζαν εκ των προτέρων πως δεν θα τηρήσουν.

Από αυτού του σημείου, μέχρι την σημερινή κατάντια, όπου θέτει υποψηφιότητα, η σάρα η μάρα και ακολουθεί το κακό συναπάντημα, απέχουμε παρασάγγας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπόσχονται όλοι και ορκίζονται στην σωτηρία, την δική μας και του τόπου, κατεβαίνοντας ως υποψήφιοι των πολιτικών συνδυασμών που μας έφεραν εδώ.

Πρόσφατα παρακολούθησα το βίντεο υποψήφιου για τον δήμο της Αθήνας, του οποίου το μόνο κατόρθωμα είναι πως έχει σπείρει παντού παιδιά και έχει ανέβει τα σκαλιά της πολιτικής ιεραρχίας όντας άεργος.

Παρακολούθησα και απάντησα, με πόνο ψυχής, ομολογώ, σε υποψηφιότητα ατόμου με ειδικές ανάγκες, με τεράστιες γνώσεις και επιτυχημένου προς τιμή του, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα με παράταξη η οποία εκτός του ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην καταστροφή του τόπου, περιθωριοποίησε ταυτόχρονα αυτά τα άτομα.

Όπου και αν στρέψεις το βλέμμα σου, σε λαϊκές αγορές, υπεραγορές, πολυχώρους, μικροκαταστήματα, καφενεία, θα δεις κουστουμαρισμένους κυρίους και κυρίες, με έναν συρφετό να ακολουθεί, (κουστωδία λέγεται), εκλιπαρώντας και τάζοντας για μία ψήφο, που θα τους οδηγήσει στο πολυπόθητο άντρο των προνομίων, του χρήματος, της εξουσίας, της καλοπέρασης, του οποίου φτωχέ ραγιά, ποτέ δεν θα περάσεις το κατώφλι.

Το κάνουν δε αυτό γνωρίζοντας πως η χώρα έχει αποικιοποιηθεί πλήρως, έχουν πέσει οι υπογραφές που μας δεσμεύουν χειροπόδαρα μη επιτρέποντάς μας να πάρουμε μόνοι μας καμία απόφαση.

Θα ήθελα να γράψω, το λιγότερο, ντροπή, αλλά αν υπήρχαν έστω ψήγματα ντροπής δεν θα αναλωνόμουν να γράψω αυτό το άρθρο, ούτε εσείς να το διαβάζετε.

Προσωπικά, θα το πάρω επάνω μου και θα ντραπώ εγώ, που σας βλέπω, σας ακούω και σας μυρίζω, ναι σας μυρίζω, καθώς έχετε ξεβρομίσει το σύμπαν.

Πηγή: Αιρετικές ιδέες


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου