Προκλητική αναγνώριση του πραξικοπηματία Γκουαϊδό από την ελληνική κυβέρνηση


Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την απόφαση των 28 της Ε.Ε., για αναγνώριση του υποκινούμενου από τις ΗΠΑ πραξικοπηματία και αυτοχρισθέντα “προσωρινού προέδρου” της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναγνώρισή του.

Πρόκειται για προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας ανεξάρτητης και για απαράδεκτη στήριξη προς ένα ανδρείκελο το οποίο αρνείται τη δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές.

Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου