Σχετικά με την (ν)τροπολογία της ΝΔ για τα εργασιακά



Του Περικλη Δανόπουλου

Σχετικά με την (ν)τροπολογία για τα εργασιακά:

Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, γίνεται εδώ και κάποια χρόνια ηλεκτρονικά. Υπάρχει συγκεκριμένο έντυπο (Ε7) που συμπληρώνεται σε ηλεκτρονική μορφή και αποστέλλεται στον ΟΑΕΔ. Στο συγκεκριμένο έντυπο είχε προστεθεί πρόσφατα, μια ερώτηση που αφορούσε τον λόγο της καταγγελίας. Και οι επιλογές αφορούσαν την συμπεριφορά του εργαζομένου, την ικανότητά του και....τις λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης. Το τελευταίο, αόριστο όπως είναι, έδινε την δυνατότητα στην επιχείρηση να επικαλεσθεί όποιον λόγο την εξυπηρετούσε, πχ.έλλειψη ρευστότητας, πτώση τζίρου κλπ.

Επομένως δεν είναι αυτό καθ'εαυτό ένα ισχυρό επιχείρημα απέναντι στην (ν)τροπολογία.αυτό στο οποίο θα έπρεπε να εστιάσει κάποιος, είναι το περίφημο....απαλλάσσονται οι κύριοι εργολάβοι στις περιπτώσεις που δεν καταβάλλονται μισθοί σε εργαζόμενους σε εργολαβίες, που σημαίνει ότι ο μεγαλοεργολάβος ο οποίος αναθέτει σε υπεργολάβους κάποιο έργο,απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη αν ο υπεργολάβος δεν πληρώσει τους εργαζόμενους.....

Δεν είναι όμως το ζουμί σε όσα ψηφίστηκαν. Όλα αυτά αποτελούν τροχιοδεικτικές βολές, για όσα θα συμβούν.
Τα πάντα κρύβονται πίσω από τις λέξεις, του υπουργού.ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η αλλαγή στις απολύσεις έγινε....γιατί η προηγούμενη διάταξη υπονομεύει το μέλλον των εργαζόμενων και την εργασιακή ειρήνη και πως αν δεν ψηφιζόταν αυτή η διάταξη, δεν επρόκειτο ποτέ να έρθει στην Ελλάδα η Apple !!! Και σε ότι αφορά την διάταξη για τους εργολάβους, είπε το καταπληκτικό για την ανάγκη ανάπτυξης.Μάλιστα! Να έρθουν οι επενδύσεις και όσο για τα εργασιακά δικαιώματα, γαία πυρί μειχθήτω

Ήταν εξόχως διδακτική η ιστορία με την τροπολογία. Γιατί δείχνει ξεκάθαρα τι εννοεί η νέα κυβέρνηση, τάξη στα οικονομικά, ανάπτυξη, σταθερότητα. Και σαφώς καταλαβαίνει κανείς, τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον, όταν από τον δεύτερο μήνα διακυβέρνησης, έρχονται τέτοιοι νόμοι.

Είναι πολιτική αλητεία, και φανερώνει ανθρώπους αδίστακτους, όχι η ψήφιση των διατάξεων, αλλά και ο τρόπος αιτιολόγησης τους. Γιατί είχαμε 5,5 χρόνια, μια κυβέρνηση που μας κορόϊδευε ασύστολα. Κι έρχεται τώρα ένας υπουργός, να δείξει στην πράξη πως το έγκλημα είναι συνεχές. Και ότι αν εξαιρέσεις όσους ψήφισαν ΝΔ για να απαλλαγούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ (μήπως αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι έκαναν ;;;), απευθύνεται σε ηλίθιους.

 Έτσι αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις, όσους τις ψηφίζουν συνειδητά,πιστεύοντας ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί της καταστροφής,θα γίνουν οι φορεία της ανάταξης.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ή ως φάρσα. Εκτός από αυτή την χώρα στην οποία επαναλαμβάνεται σαν ένα παιχνίδι, που ξεκινά κάθε 4 χρόνια, με την αυτόβουλη διαγραφή της μνήμης των ψηφοφόρων.

Ψυχή βαθιά....

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου