Το κόμμα της ''αριστείας'' ... πολεμά την αξιοκρατία


... ανάμεσα στο ικρίωμα ή στην γκιλοτίνα

Του Περικλή Δανόπουλου

Υπήρξαν στην Ελληνική νομοθεσία, διατάξεις φιλολαϊκές και φιλεργατικές διατάξεις, που κανένα κόμμα δεν τόλμησε να πειράξει. Ασχέτως πολιτικής προέλευσης του νομοθέτη, ότι προασπίζει κοινωνικά δικαιώματα ή εξασφαλίζει την αξιοκρατία, απλά δεν επιτρέπεται να καταργείται.

Το κόμμα της "αριστείας" που κυβερνά, επιχειρεί με ''παραθυρικές'' διατάξεις, να παρακάμψει αρχικά μέχρι την πλήρη κατάργησή του, το μοναδικό αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο, το ΑΣΕΠ.

Και έτσι, με την από κοινού δράση των τριών πολιτικών γιγάντων, Βορίδη, Σταϊκούρα και Θεοδωρικάκου, προσλαμβάνονται χωρίς την διαδικασία ελέγχου των τυπικών προσόντων του ΑΣΕΠ, 50 κτηνίατροι. Εννοείται πως η διαδικασία πλέον καθίσταται απόλυτα διαφανής και συνιστά επιστροφή σε μια εποχή που νομίζαμε ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Και βέβαια, όλες οι κυβερνήσεις, έχουν ''τακτοποιήσει'' αρκετούς κομματικούς ή προσωπικούς φίλους, αλλά η διαδικασία των μαζικών προσλήψεων στο δημόσιο με τον ΑΣΕΠ ήταν αδιάβλητη και διαφανής.

Οι διάφορες διατάξεις που χτυπούν απ ευθείας στα δικαιώματα, στην αξιοκρατία, την ισονομία, έρχονται με επιστημονικό τρόπο και με χειρουργική ακρίβεια. Λίγα λίγα, μικρά στην αρχή και δυσδιάκριτα , η γνωστή μέθοδος της σαλαμοποίησης. Η επέλαση του ''private sector'' άρχισε και στην αρχή θα υπάρξει σταδιακά δέος μέχρι να καταλήξουμε στο σοκ.

Αναρωτιέται εύλογα κάποιος, σε αυτή την πολιτική κυμαδομηχανή, πότε θα καταλάβει ο απλός κόσμος, ότι αυτή η εναλλαγή στα κόμματα εξουσίας, ουσιαστικά είναι η ελεύθερη επιλογή ανάμεσα στο ικρίωμα ή στην γκιλοτίνα,

Το μόνο βέβαιο είναι ο θάνατος...(και οι φόροι φυσικά, Β.Φραγκλίνος)

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου