Βρετανία : Άλλα 2,1 δισ. λίρες θωρακίζουν οικονομικά το Brexit


Σχόλιο του ιστότοπου 'Δρόμος ανοιχτός' : Αυτό πραγματικά σημαίνει ως πολιτικός να εννοείς αυτά που υποσχέθηκες και διακηρύττεις, αλλά και να έχεις σχέδιο και να το εφαρμόζεις . 
Δεν γνωρίζουμε αν τελικά ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ο πρωθυπουργός που θα προχωρήσει σε ένα "άτακτο" no deal Brexit, είμαστε όμως βέβαιοι ότι αν προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με το Ευρωιερατείο θα φύγει σίγουρα κερδισμένος και ούτε 17 ώρες θα χρειαστεί ούτε θα βγάλει - δήθεν - έρπη, όπως επέμεναν να διαδίδουν το 2015 για τον Αλέξη οι "αριστεροί" οπαδοί του ΤΙΝΑ και τα ντόπια μνημονιακά φερέφωνα ΜΜ'Ε'. 

Η Βρετανία εντείνει την προετοιμασία της για την αποχώρησή της χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δαπανήσει επιπλέον 2,1 δισεκατομμύρια λίρες για να εξασφαλίσει ότι θα είναι έτοιμη για το διαζύγιο στα τέλη Οκτωβρίου, γνωστοποίησε η νέα κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση του Τζόνσον, που ανέλαβε την εξουσία την περασμένη εβδομάδα, έχει διαμηνύσει ότι θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία σε τρεις μήνες, εάν οι Βρυξέλλες δεν δεχτούν να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων που συμφώνησαν με την προηγούμενη κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι τον περασμένο Νοέμβριο – κάτι που οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν.

Το Λονδίνο επιμένει να διαγραφεί από τη συμφωνία το λεγόμενο backstop, ο μηχανισμός ασφαλείας για να αποφευχθεί η δημιουργία «σκληρών» συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας. Οι Βρυξέλλες αρνούνται.

Στην πρώτη του σημαντική ανακοίνωση για την πολιτική που θα ακολουθήσει, ο νέος υπουργός Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ διπλασίασε το ποσό που διατίθεται για την προετοιμασία ενόψει του λεγόμενου no deal Brexit φέτος.

Το ποσό θα αξιοποιηθεί για διαφημιστική και ενημερωτική εκστρατεία, για τη συνδρομή στους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό, για την εξασφάλιση των προμηθειών φαρμάκων και για τη βελτίωση των υποδομών στα λιμάνια.

«Εντός 92 ημερών ώσπου το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ζωτικής σημασίας να εντείνουμε τον σχεδιασμό μας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο Τζάβιντ.
«Θέλουμε να κλείσουμε καλή συμφωνία που θα καταργεί το αντιδημοκρατικό backstop. Αλλά αν δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε καλή συμφωνία, θα χρειαστεί να φύγουμε χωρίς συμφωνία», πρόσθεσε.

Με το επιπλέον ποσό, η βρετανική κυβέρνηση έχει πλέον κατανείμει 6,3 δισεκατομμύρια λίρες σε δαπάνες για την προετοιμασία της αποχώρησης χωρίς συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων 4,2 δισ. λιρών το τρέχον οικονομικό έτος.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου