Να πως κάηκε η Ελαφόνησος: Την πούλησαν σε 135 κομμάτια!


Ένοχο για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τον νυν δήμαρχο Ελαφονήσου Χαράλαμπο Λιάρο, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 15 ετών στις 20/7/17.

Ο κατηγορούμενος γλίτωσε τα ισόβια καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ για την υπόθεση, που αφορά την πώληση δασικών εκτάσεων στη μοναδική παραλία του Σίμου, κρίθηκαν επίσης ένοχοι ο συμβολαιογράφος και 13 ακόμα άτομα. Το δικαστήριο ανακοίνωσε αναστέλλουσα ισχύ στην έφεσή τους, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους και όχι προφυλάκιση, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Οι βασικοί κατηγορούμενοι ήταν ο νυν δήμαρχος της περιοχής, ένας ξάδελφος του και ένας συμβολαιογράφος, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν συγγενική σχέση με τον δήμαρχο.

Ο δήμαρχος και ο ξάδελφός του καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια κάθειρξη έκαστος, ενώ θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ. Ο συμβολαιογράφος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απάτη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 12 ετών έκαστος για απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε όλους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επιπλέον, αποφασίστηκε να στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματά τους για τρία χρόνια.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εξετάστηκαν 17 επίδικα συμβόλαια, ενώ εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο που αφορούν 135 συμβόλαια και θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η αντικειμενική αξία των επίδικων ακινήτων αγγίζει τα 268.000 ευρώ και η εμπορική τους ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου