Περί Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου - Η θέση της 5G


Του Δρ. Θεόδωρου Π. Μέτση

Είναι απορίας άξιον πως τα θέματα της 5G εντάχθηκαν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.!!! και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν το θέμα αλλά δυσκολεύονται να συσχετίσουν στοιχεία ανάπτυξης με την τεχνολογία 5G.

Η 5G δεν είναι καθόλου μια νέα εφαρμογή για ταχύτερη αποστολή και λήψη δεδομένων μέσω διαδικτύου όπως προσπαθούν να μας την παρουσιάσουν αλλά μια νέα εφαρμογή συλλογής και χειραγώγησης ενός μεγάλου όγκου πληροφοριών και δεδομένων που ελέγχει και περιορίζει ατομικές ελευθερίες των πολιτών όλων των χωρών, καταργεί ουσιαστικά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ενώ παράλληλα δημιουργεί μια μεγάλη και ιδιαίτερη επιβάρυνση στο οικοσύστημα του Πλανήτη.

Η 5G έρχεται μαζί με ένα τεράστιο ενεργειακό αποτύπωμα που εκτιμάται ότι μέχρι το 2035 θα απαιτεί το 15% της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας και θα κλονίσει ακόμα περισσότερο τον Πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, με σοβαρές επιπτώσεις στο οικοσύστημα, με καταστροφές επί του φυτικού κόσμου και σοβαρές αλλοιώσεις στο ζωικό βασίλειο. Τα ανωτέρω κρύβονται επιμελώς ώστε να μην τα γνωρίζει ο απλός πολίτης αλλά η καταστροφή είναι δεδομένη και τεκμηριωμένη με χιλιάδες δημοσιευμένες μελέτες σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά έντυπα. .

 Ίσως η μεγαλύτερη και πλέον καταστροφική επίδραση είναι εκείνη του δημογραφικό με την έμμεση επιβολή μιας μαζικής στείρωσης που επιτυγχάνεται με τα αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα στις πόλεις. Υπάρχουν άπειρες μελέτες για το πρόβλημα γονιμότητας που δημιουργείται σε άνδρες και γυναίκες και αγνοείται πλήρως από τον νομοθέτη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου ενώ θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί.

Το έντονο Δημογραφικό πρόβλημα που προσδιόρισε η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής το 2018 δεν είναι τυχαίο αλλά επακόλουθο της αυξημένης ακτινοβολίας μέσα στις πόλεις που θα αυξηθεί πολύ περισσότερο στις χαρακτηριζόμενες “έξυπνες” !! Οι επιπτώσεις επί του δημογραφικού είναι πλήρως τεκμηριωμένες σε εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες και έχει ενημερωθεί πρόσφατα και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας με επιστολή της 1ης Μαρτίου 2019 με πολλαπλές διεθνείς αναφορές , μια επιστολή η οποία μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητη.

Πώς μία πόλη μπορεί να είναι έξυπνη και να κάνει ζημιά στις επόμενες γενεές των Ελλήνων παραμένει ένας γρίφος χωρίς καμία λογική. Πώς η εσκεμμένη μείωση του πληθυσμού μπορεί και καταγράφεται ως ανάπτυξη είναι και αυτό περίεργο αν όχι και εγκληματικό…

Η επιστολή με τις υπογραφές των Καθηγητών Λ. Μαργαρίτη, Χρ. Γεωργίου  Π. Νικολοπούλου – Σταμάτη, και δική μου τον Νοέμβριο του 2018 προς όλους τους Βουλευτές και Δημάρχους, έλαβε την απάντηση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (ΑΠ 394/2019)  προς το Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης Κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής αναφέροντας ότι:  η διατύπωση κρίσεων και αξιολογήσεων επί επιστημονικών μελετών και ανακοινώσεων σχετικών με τις βιολογικές επιδράσεις  της Η/Μ ακτινοβολίας είναι εκτός ορίου των αρμοδιοτήτων, αλλά και του γνωστικού αντικειμένου της υπηρεσίας μας. Με λίγα λόγια η προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Ψηφιακής πολιτικής αγνοούσε 20000 και πλέον διεθνείς μελέτες για τις επιπτώσεις της ΗΜ ακτινοβολίας στην υγεία γεγονός που φαίνεται να ασπάζεται και η παρούσα ηγεσία.

Ως χώρα ακόμα κοιμόμαστε. Θεωρούμε με νόμο του 2000 ως ασφαλή τα όρια της ICNIRP του 1998, όταν πολλές χώρες έχουν ήδη μειώσει τα όρια τους κατά 100 φορές.!! Ακόμα θεωρούμε ότι μόνο η μεγίστη τιμή ακτινοβολίας έχει σημασία ενώ αγνοούμε πλήρως τον χρόνο έκθεσης που σύμφωνα με την διεθνή επιστημονική κοινότητα είναι ίσως η σημαντικότερη παράμετρος στις επιπτώσεις στην υγεία. Βέβαια ο αναπτυξιακός νόμος προσπαθεί να διευθετήσει η μάλλον να διευκολύνει τα θέματα της 5G χωρίς καμία αναφορά ή αλλαγή στα όρια επικινδυνότητας της προηγούμενης εικοσαετίας αλλά που υιοθετούμε μέχρι σήμερα.

Πολλοί περιμένουν εναγωνίως τα αυτόνομα αυτοκίνητα στα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους, με texting ή οτιδήποτε άλλο και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ότι με τα αυτόνομα αυτοκίνητα ο στόχος είναι ο περιορισμός κινήσεων μόνο σε οδικούς άξονες που θα υποστηρίζονται με την κατάλληλη υποδομή. (digital infrastructure). Αποτέλεσμα του τελευταίου θα είναι η ελεγχόμενη αλλά και περιορισμένη κίνηση των πολιτών βάσει συγκεκριμένων σχεδίων σε πόλεις και χώρες.

Μεγάλη είναι και η ζημιά που γίνεται στον εγκέφαλο ειδικά των παιδιών με την αλλοίωση της διαπερατότητας του blood – brain barrier (αιματοεγκεφαλικού φραγμού), με σοβαρή τεκμηρίωση και πολλαπλές διεθνείς αναφορές που μπορεί να οδηγήσει σε Alzheimer μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε σχετικά μικρές ηλικίες. Οι καρκινικές επιπτώσεις από την μη ιονίζουσα ακτινοβολία έχουν ήδη τεκμηριωθεί σε χιλιάδες συγγράμματα αλλά και στα πρόσφατα αποτελέσματα των πειραμάτων της NTP (National Toxicology Program) της Αμερικής και του Ramazzini Institute της Ιταλίας.

Αξιόλογες  μελέτες έχουν ήδη εμφανισθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά ενώ γρίφος παραμένει η απόσταση που τηρεί μέχρι σήμερα ο Ιατρικός κόσμος της χώρας μας όταν η πληροφόρηση από άλλες ιατρικές ομάδες του εξωτερικού όπως η AAP (American Academy of Pediatrics) η PHIRE (Physicians Health Initiative for Radiation and Environment), AAEM (American Academy of Environmental Medicine) είναι καθοριστική και σαφής.

 Οι αλλοιώσεις του οικοσυστήματος, το άκρως επιβαρυντικό ενεργειακό αποτύπωμα, το δημογραφικό πρόβλημα και τα σοβαρά θέματα υγείας είναι οι βασικοί άξονες αυτής της καταστροφικής εφαρμογής που ονομάζεται 5G και η παρούσα Κυβέρνηση εντάσσει περιέργως στον αναπτυξιακό νόμο!!

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω τις μέχρι σήμερα ενέργειες της νέας Κυβέρνησης ως εξαιρετικά γρήγορες, εύστοχες και αναγκαίες αλλά πιστεύω ότι αυτή στερείται ενημέρωσης για τα θέματα της ακτινοβολίας και ειδικά της εφαρμογής 5G και των καταστροφικών συνεπειών που ήδη εμφανίζονται σε μερικές από τις 11 πιλοτικές εφαρμογές του 2018 στις ΗΠΑ.

Ακόμα και η Βουλή των Κοινοτήτων στην Αγγλία παρά τα πολλαπλά προβλήματα του Brexit, έχει ασχοληθεί σοβαρά με την 5G και η Κύπρος φέρνει σύντομα στην Βουλή της, συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν είναι τυχαίο που πόλεις όπως η Ρώμη, οι Βρυξέλλες, η Φλωρεντία, το Μπρίστολ, η Γενεύη και πολλές πόλεις της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας αντιδρούν ενώ στην Ελλάδα σφυρίζουμε αμέριμνα, αγνοούμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, παραβλέπουμε χιλιάδες επιστημονικά πειράματα και συγγράμματα   και βαφτίζουμε την 5G ...Ανάπτυξη

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου