Συνωμοσίες-“εξαγορές” για ματαίωση Brexit. Όσοι έπνιξαν το ελληνικό “ΟΧΙ”, λυσσάνε να ακυρώσουν και το BrexitΛύσσαξε σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ στην χώρα μας και λύσσαξαν, επίσης, όλοι συλλήβδην οι δήθεν “ευρωπαϊστές” ενάντια στο κλείσιμο του Βρετανικού Κοινοβουλίου και πραξικόπημα το ανεβάζουν, πραξικόπημα το κατεβάζουν.

Η αντίδραση τους στην απόφαση του Μπ. Τζόνσον να κλείσει τη Βρετανική Βουλή, θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένη αν δεν ήθελαν ανοικτό το Βρετανικό κοινοβούλιο για ένα και μόνο λόγο: για να ακυρώσουν το προγραμματισμένο έτσι κι’ αλλιώς για τις 31 Οκτωμβρίου Brexit, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με ακύρωση του δημοψηφίσματος του Βρετανικού λαού, με βάση το οποίο αποφάσισε την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Γιατί ας μην γελιόμαστε, γι’ αυτό θέλει ανοικτή την Βρετανική Βουλή η Βρετανική αντιπολίτευση, για να χρησιμοποιηθεί μία περιστασιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενάντια στη δημοψηφισματικά εκφρασμένη θέληση του Βρετανικού λαού.

Επομένως πραξικόπημα επιδιώκει να διαπράξει η Βρετανική αντιπολίτευση και δυστυχώς ο πολλά υποσχόμενος σε άλλους καιρούς ηγέτης των (τάχα) Εργατικών της Βρετανίας Τζ. Κόρμπιν και όχι ο Μπ. Τζόνσον, που, ανεξαρτήτως του πολιτικού προσανατολισμού του, επιμένει στο Brexit.

Φυσικά, οι στήλες αυτές διαφωνούν ριζικά με τον ακραία συντηρητικό πολιτικό προσανατολισμό του Τζόνσον και την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα ακολουθήσει στη μετά – Brexit περίοδο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε μείζονα δημοκρατικά θέματα και να ακυρώνουμε την δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση ενός λαού γιατί δεν συμφωνούμε με τους ηγέτες που την εκφράζουν και την πολιτική τους, ή γιατί δεν συμφωνούμε με το ίδιο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Άλλωστε στην Ελλάδα ο προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αλλοίωση δημοψηφισματικών αποτελεσμάτων σύμφωνα με τη βούληση των Βρυξελλών και των εγχώριων υπαλλήλων τους, γιατί ζήσαμε πως μετέτρεψαν πραξικοπηματικά με μία χειραγωγημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το ΟΧΙ του δημοψηφίσαμτος της 5ης Ιουλίου του 2015, σε ταπεινωτικό υποδουλωτικό ΝΑΙ.

Είναι τραγικό ότι Βρυξέλλες και Γερμανία επιχειρούν μέσω εγχώριων αντιπολιτεύσεων να κάνουν με όλα τα αθέμιτα δυνατά μέσα και στη Βρετανία ότι έκαναν και στην Ελλάδα αλλά και σε όλα σχεδόν τα δημοψηφίσματα που έγιναν κατά καιρούς στην Ευρώπη: να αλλοιώσουν σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες, επιδιώξεις και συμφέροντα, την δημοψηφισματική θέληση των λαών.

ΟΧΙ, λοιπόν και πάλι ΟΧΙ στο Bremain από την πίσω αντιδημοκρατική πόρτα, με δήθεν προάσπιση του ανοικτού Κοινοβουλίου.

B.Z

Υ.Γ: Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό το θέαμα του Τζ. Κόρμπιν ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας να χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά και δικαστικά μέσα προκειμένου να ανακόψει υποτίθεται το Brexit χωρίς συμφωνία αλλά ηλίου φαεινότερο να ανακόψει το ίδιο το Brexit. Τι επιδιώκει ο Τζ. Κόρμπιν; Μία Γερμανική Ευρώπη όπως η σημερινή, θύμα του ολοκληρωτισμού των Βρυξελλών, η οποία ως μία φυλακή ύψιστης ασφάλειας για χώρες και λαούς, δεν αφήνει καμία οδό εξόδου και διαφυγής; Και αυτό είναι δημοκρατία;


Με παραίτηση βουλευτή, απώλεια της πλειοψηφίας ΤζόνσονΑποχώρησε από τους Συντηρητικούς ο Phillip Lee και προσχωρεί στους Φιλελεύθερους (Liberal Democrats)

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Brexit αλλά και η επιβίωση της κυβέρνησης Boris Johnson, μετά την αποχώρηση από τους Συντηρητικούς του Phillip Lee ο οποίος προχώρησε στους Liberal Democrats.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Johnson είχε πλειοψηφία κατά μόλις μία έδρα.
Έτσι μετά την αποχώρηση του Lee, ο Τζόνσον χάνει την πλειοψηφία.

Η απόφαση του Lee συνδέεται με την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να αναστείλει τις εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για no deal Brexit στις 31 Οκτωβρίου 2019.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η συζήτηση στο βρετανικό κοινοβούλιο, με τους αντάρτες βουλευτές, όμως, να μην έχουν αλλάξει την απόφασή τους να καταψηφίσουν την πρόταση Johnson.
Εφόσον οι βουλευτές επιτύχουν στη στόχευση και στη στρατηγική τους, τότε ο Τζόνσον έχει διαμηνύσει πως θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, οι οποίες πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου.

«Οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης και κατά της ανούσιας καθυστέρησης που θέλει ο Corbyn. Θέλω όλοι να ξέρουν, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ζητήσω καθυστέρηση από τις Βρυξέλλες. Φεύγουμε στις 31 Οκτωβρίου» ανέφερε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Τζόνσον, ο οποίος νωρίτερα και μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε δηλώσει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την Ε.Ε και είχε καταστήσει σαφές πως δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Παρόλο αυτά ο Τζόνσον προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που οι Βρετανοί βουλευτές επιχειρήσουν να πάρουν τον έλεγχο του Brexit από την κυβέρνηση, θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Την ίδια στιγμή, κορυφαία κυβερνητική πηγή διεμήνυε πως οι «αντάρτες» βουλευτές των Συντηρητικών που θα αγνοήσουν την κομματική γραμμή, επί της ουσίας θα ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα υποσκάπτει τη διαπραγματευτική πολιτική του Johnson και της βρετανικής κυβέρνησης.

Δύσπιστοι και αμετανόητοι οι «αντάρτες» βουλευτές Τόρις μετά τη συνάντηση με τον Τζόνσον – Δεν θα στηρίξουν no-deal Brexit

Αμετακίνητοι στη στάση τους και με μεγάλες δόσεις δυσπιστίας απέναντι στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ολοκληρώθηκε η συνάντηση που αυτός ο τελευταίος είχε σήμερα με κάποιους από τους αντάρτες βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν την κυβέρνηση στη σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο της νομοθετικής πρότασης που θα εμποδίζει την αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών μέσων, οι Συντηρητικοί βουλευτές έφυγαν από τη συνάντηση χωρίς να λάβουν «πειστικές εξηγήσεις» για το πώς μία συμφωνία με την Ε.Ε μπορεί να εγκριθεί πριν από τις 31 Οκτωβρίου και γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο στο backstop.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο Boris Johnson όσο και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Michael Gove δήλωσαν ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι νεκρή, εάν περάσει από την Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, και προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους αντάρτες βουλευτές ότι μία συμφωνία με την Ε.Ε είναι εφικτή, ωστόσο δεν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου