All inclusive αποικιακά… *


Όλοι ομιλούν για οικονομικούς δείκτες, για πλεονάσματα, για ποσοστά και δεν καταλαβαίνουν (προσποιούνται) πως στην Ελλάδα φύονται πλέον με εκθετικούς ρυθμούς βάσεις και στρατιωτικές διευκολύνσεις (βλέπε επίσκεψη Πομπέο) καθώς και hotspots σε ολόκληρη πια τη χώρα. (Κλασικά ευδοκιμεί και το δέντρο «παπαριά» αφού σχεδόν όλοι έχουν κάτι να πουν για οποιοδήποτε θέμα όσο άσχετοι κι αν είναι, αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα…).

Οι αρχές δεν μας ενημερώνουν καθόλου καλά και με καμία ακρίβεια για το πόσες βάσεις θα δημιουργηθούν και ποιες διευκολύνσεις θα γίνουν, πόσοι αμερικανοί και νατοϊκοί στρατιωτικοί υπάρχουν στην χώρα, πόσοι γερμανοί συνοριοφύλακες, πόσοι μετέχουν στις δυνάμεις της Frontex. Και βεβαίως συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό αλλά και τις περιοχές όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Η απόφαση που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, να μεταφερθούν δηλαδή από τα νησιά 20.000 άνθρωποι για να μοιραστούν σε 10 περιφέρειες, μας πληροφορεί για το μέγεθος του ζητήματος. Τραγικές συνθήκες παραμονής για χιλιάδες, κι ας προσθέσουμε εδώ όσους ακόμα εισέρχονται καθημερινά. Η χώρα λοιπόν θα αποκτήσει και άλλα hotspots, διασκορπισμένα πια. Δεν πρόκειται απλά για προσωρινά κέντρα φιλοξενίας. Οι άνθρωποι αυτοί προορίζονται να μείνουν εδώ παρά την θέλησή τους. Αλλά και χωρίς ποτέ να ρωτηθούν και οι κάτοικοι αυτής της χώρας, η δικιά τους θέληση. Εγκλωβισμένοι εδώ γιατί έτσι το θέλουν κι έτσι το επιβάλουν οι Δυνατοί.

Η Ελλάδα, ως η πλέον εκτεθειμένη στις εισροές χώρα, θα γίνει χωματερή ανθρώπινων «σκουπιδιών», ελλήνων και μεταναστών. Τα Βαλκάνια παρομοίως, όταν αυτό χρειαστεί. Φαίνεται ότι οι κυρίαρχοι χρειάζονται πια αρκετούς χώρους για τα «απόβλητα» των βρώμικων δουλειών τους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι ποτέ δεν θεώρησαν ούτε την Ελλάδα ούτε τα Βαλκάνια ως κάτι παραπάνω από «άγριους» και «απολίτιστους».

Ο πολιτικός κόσμος το έχει αποδεχθεί. Θα έχουμε προστάτες και προστασία. Εκεί θα ξεκινά και εκεί θα τελειώνει η ελευθερία μας. Θα είμαστε οι πρόθυμοι των ισχυρών ακόμα και σε βάρος της κυριαρχίας της χώρας. Θα δεχτούμε όσα θέλουν να μας φορτώσουν οι Δυτικοί και ο Ερντογάν. Φτάνει μόνο να μας δίνεται μια οικονομική βοήθεια, έτσι για να κάνουμε τα κουμάντα μας. Βάσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης και υποδομές, δρόμοι, λιμάνια και αεροδρόμια για να τα στηρίζουν από τη μια, περιοχές τουρισμού για τους κολοσσούς στυλ Thomas Cook από την άλλη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζουν. Αυτό είναι το μοντέλο που υπηρετούν και εξωραΐζουν.

Το πακέτο περιλαμβάνει όλες τις διευκολύνσεις μαζί με πολλά περιτυλίγματα: Real estate, θαλάσσια οικόπεδα και στρατιωτικές παροχές, multi culti μιζέρια και ανθρωπιστικές μπίζνες. Και στο βάθος εθνική υποτέλεια και κοινωνική διάλυση.

* editorial του Δρόμου που κυκλοφορεί

Πηγή: e-dromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

  1. Πολύ σωστά.Το ζητούμενο είναι,να μη μένωμε στις διαπιστώσεις.Να αντιδράσουν όσοι δε συμφωνούν μ' αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσθέσω,ότι δε θεωρώ αντίδραση,το να μας ζητήσουν την ψήφο μας,για να μας λύσουν το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή