Άλλοι με τον Τσολάκογλου και άλλοι με τον Άρη


Του Γεράσιμου Χολέβα

7/10/2019: Με αφορμή την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να δώσει στοιχεία διαδηλωτή, ας θυμηθούμε και ποια ιστορική προσωπικότητα θαυμάζει ο βουλευτής της ΝΔ. Διαβάστε και θα λυθούν αρκετές «απορίες»

***

Την περασμένη Τετάρτη (20/4/2016) ο κύριος Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για τον Γεώργιο Τσολάκογλου. Ο Μπογδάνος, στην αναφορά του στον Τσολάκογλου (τέσσερα λεπτά), κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, έδειχνε ιδιαιτέρως σοβαρός και σχεδόν συγκινημένος.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίασε την προσωπικότητα και τη δράση του Τσολάκογλου, για να καταλήξει να τονίσει: Ο Τσολάκογλου είναι ένας «άνθρωπος τον όποιο αποκαλούμε πανεύκολα προδότη», ένας άνθρωπος «του οποίου το όνομα σπιλώνουμε με έναν εύκολο και ευκαιριακό λαϊκισμό», ενώ αυτός «έσωσε 300 χιλιάδες Έλληνες ήρωες στρατιώτες την ώρα που όλοι οι άλλοι εγκατέλειπαν». Σύμφωνα με τον Μπογδάνο ο Τσολάκογλου «το 42 παραιτήθηκε, διότι δεν μπορούσε να υποστεί τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα της τότε κατοχικής κυβέρνησης». Κι ευαισθητούλης, για την οικονομική κατάσταση του λαού στην Κατοχή, ο Τσολάκογλου, σύμφωνα με τον Μπογδάνο!Λίγα στοιχεία και από εμάς για την περίοδο εκείνη, τον Τσολάκογλου και τη στάση του, αλλά και για τη στάση του ελληνικού λαού.

Ο ήρωας του Μπογδάνου (ο Τσολάκογλου) υπέγραψε το οριστικό πρωτόκολλο συνθηκολόγησης με τους ναζί. Οι ναζί εκτίμησαν τόσο την «αξία» του που τον διόρισαν (πρώτο) «πρωθυπουργό» της Ελλάδας της Κατοχής. Σε αντίθεση με τους διάφορους μικρούς και μεγάλους Τσολάκογλου ο λαός αρνήθηκε να «υποδεχτεί» τους ναζί.

Ο λαός διάλεξε άλλο δρόμο. Διάλεξε άλλο δρόμο από τους συνεργάτες των ναζί, αλλά και από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το οποίο την εγκατέλειψε για να σώσει το τομάρι του.

Διάλεξε άλλο δρόμο. Δεν αποδέχτηκε την παράδοση περίπου 2000 εξόριστων (κυρίως κομμουνιστών) στην Γκεστάπο. Δεν αποδέχθηκε την εντολή των κυρίαρχων, δηλαδή την προτροπή που συμπυκνώνεται σε μια φράση: «Σκάσε και μην μιλάς για να μην έχεις μπερδέματα».

Διάλεξε άλλο δρόμο. Δεν διάλεξε τα επιχειρήματα του Τσολάκογλου και των Μπογδάνων της εποχής. Δεν διάλεξε την άποψη πως η συνθηκολόγηση και η υποταγή στον κατακτητή είναι σωτηρία για χιλιάδες στρατιώτες. Φαντάζεστε την Ιστορία, εάν οι άνθρωποι είχαν πειστεί από τα επιχειρήματα των Μπογδανοτσολάκογλου της κάθε περιόδου;..

O λαός διάλεξε άλλο δρόμο, ο οποίος αποτυπώνεται στο πανό του ΕΑΜ που θα υπάρχει για πάντα στην ελληνική Ιστορία και στην Ιστορία των λαών: «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα».


Ας το πούμε και αλλιώς, αξιοποιώντας όλους τους ιστορικούς συμβολισμούς: Άλλοι με τον Γεώργιο Τσολάκογλου και άλλοι με τον Άρη Βελουχιώτη.
Πηγή: ημεροδρόμος


Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

  1. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία να σας πω μια μεγάλη ευχαριστία στον Dr.Mozeba για την επιστροφή του πρώην συζύγου μου. Είμαι η Άννα Ανδρόνικος από την Αγρίνιον της Ελλάδας. μετά από πέντε χρόνια γάμου ο σύζυγός μου έφυγε για άλλη γυναίκα έκανε ό, τι μπορούσε για να τον επανακτήσω αλλά το μόνο που έκανα ήταν άβολο ήμουν λυπημένο αλλά δεν ελπίζω να πάρει πίσω του επειδή είχα πίστη στο Θεό. Έτσι ψάχνω σε απευθείας σύνδεση σχετικά με το πώς μπορώ να πάρω πίσω τον άντρα μου και βρήκα μια δήλωση του Dr.Mozeba για το πώς μια κυρία βοήθησε να πάρει από πίσω, έρχεται σε επαφή και μου είπε το πάθος που περνούσα, μου είπε τι έπειτα μου έκανε μια ξόρκι αγάπη 48 ώρες αργότερα ο σύζυγός μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι λυπάται για αυτό που έκανε και μου λείπει τόσο πολύ, αργότερα εκείνη τη μέρα γύρισε σπίτι και διαβεβαίωσε την παραίτησή μου, από τότε η αγάπη έγινε ισχυρότερη. Για τα υπέροχα πράγματα που έκανε ο Dr.Mozeba για μένα, θα ήταν άδικο για μένα να μην αφήσω τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι ένας τόσο δυνατός παίκτης μπάσκετ ζει. Εάν θέλετε να πάρετε τη σχέση σας / παραδοσιακές ρίζες και βότανα για να θεραπεύσετε την ασθένεια / την επιτυχία και την προώθηση στην εργασία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο mozebaspelltemple@gmail.com ή να το προσθέσετε στο WhatsApp +2348144480786 ευχαριστίες για τη διανομή το χρόνο σου μαζί μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθώ αυτό το blog για λίγο καιρό και σήμερα ένιωθα σαν να έπρεπε να μοιραστώ την ιστορία μου επειδή ήμουν και θύμα. Μετά από να είναι μαζί του για επτά χρόνια, έσπασε μαζί μου, έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον πάρει πίσω, αλλά όλα ήταν μάταια, τον ήθελα τόσο πολύ, λόγω της αγάπης που έχω γι 'αυτόν, τον ικέτασα με όλους, Υποσχέθηκα, αλλά αρνήθηκε. Εξήγησα το πρόβλημα στη μαμά μου και υποψιάζομαι ότι μάλλον έρχομαι σε επαφή με ένα μάθημα που λέγεται Drigbinovia που θα με βοήθησε να ρίξω ένα ξόρκι για να το επαναφέρω, αλλά ποτέ δεν πίστευα σε ξόρκι, δεν είχα άλλη επιλογή από το να δοκιμάσω το ξόρκι και είπε να μην ανησυχώ πια ότι όλα θα ήταν ωραία που ο πρώην μου θα επέστρεφε, έριξε ένα ξόρκι για λογαριασμό μου εκπληκτικά τη δεύτερη μέρα, ήταν γύρω στις 4:00 μ.μ. Ο πρώην δικός μου είπε, ήμουν τόσο έκπληκτος, απάντησα στην κλήση και το μόνο που είπε ήταν ότι λυπήθηκε για όλα όσα συνέβησαν, ότι ήθελε πίσω μου, ότι με αγάπησε τόσο πολύ. Ήμουν τόσο χαρούμενος που λειτούργησε για μένα, έτσι άρχισα να ζούμε μαζί με χαρά και πάλι. Έκτοτε υποσχέθηκα ότι ο καθένας που γνωρίζω έχει ένα πρόβλημα σχέσης, θα βοηθήσω ένα τέτοιο πρόσωπο αναφερόμενος στον μοναδικό αληθινό και ισχυρό μάγο που με βοήθησε με το δικό μου πρόβλημα και είναι διαφορετικό από όλα αυτά τα ψεύτικα. Οποιοσδήποτε χρειάζεται βοήθεια εδώ e-mail του: doctorigbinovia93@gmail.com μπορείτε να καλέσετε whatsapp μέσω του κινητού του αριθμού +2348144480786 να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα σε όλους ή το πρόβλημά σας ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή