Βραζιλία νομοσχέδιο Μπολσονάρου: Χρήση όπλων από αστυνομικούς όταν …«βρίσκονται εν βρασμώ»


Ασυδοσία στη χρήση ένοπλης βίας αποκτούν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Βραζιλία, μετά την προώθηση νομοσχεδίων από την κυβέρνηση του Μπολσονάρου, με τα οποία -μεταξύ άλλων- επαναπροσδιορίζεται η έννοια της …νόμιμης αυτοάμυνας.

Πλέον, οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεν θα διώκονται όταν κάνουν χρήση όπλων σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις που προκαλούν φόβο, αιφνιδιασμό ή όταν βρίσκονται εν βρασμώ.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έρχεται ενάντια στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κένεθ Ροθ.

«Ο πρόεδρος Μπολσονάρου επιτίθεται μετωπικά στα πλέον θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα με τον λόγο του και με τις πολιτικές του… Έδωσε πράσινο φως στην αστυνομία να χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία αδικαιολόγητα. Αποπειράθηκε να αποδυναμώσει την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα ενημέρωσης. Επιτίθεται στους υπερασπιστές του δάσους κι έχει δώσει το πράσινο φως για την αποψίλωση στην Αμαζονία» είπε ο Ροθ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ημεροδρόμος


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου