Ο «τρελός» και «διεστραμμένος» Τράμπ


Του Γιάννη Αθανασιάδη

Έχετε καταλάβει γιατί παραπέμπεται ο Τραμπ;

Ας δούμε λίγο την ουσία του γεγονότος επιγραμματικά.

Ο γιος του πολιτικού του αντιπάλου, Χάντερ Μπάιντεν, εργαζόταν για μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου από το 2014, όταν ο πατέρας του Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ έχοντας πληροφορίες για τις βρωμοδουλιές τους πιέζει μέσω των ενισχύσεων που στέλνουν οι ΗΠΑ, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας να αποκαλύψει τις σχέσεις των Μπάιντεν με τις παρεμβάσεις στα πράγματα της χώρας προς όφελος τους.

Αυτή η τηλεφωνική συνομιλία αποκαλύπτεται (από κάποιους);

Και προστίθεται σαν κατηγορία, στα γνωστά κατασκευάσματα, περί Ρωσικής παρέμβασης υπέρ του Τραμπ στις εκλογές, και για την προτροπή του στον γ. εισαγγελέα να διερευνήσει τις ατασθαλίες της Χίλαρι Κλίντον και του ευρύτερου περιβάλλοντος του λόμπι που εκπροσωπούσε.

Όμως να δούμε τι υπάρχει πίσω από αυτή την παραπομπή.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία και εκίνησε την διαδικασία μομφής (εκ μέρους των συμφερόντων που εκπροσωπεί), δήλωσε ότι:

"ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «δειλός» και «σκληρός», διότι δεν αντιμετωπίζει το θέμα της ένοπλης βίας, δεν προστατεύει τους μετανάστες Dreamers και δεν αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή, όμως αυτά τα θέματα επαφίονται στους ψηφοφόρους για να αποφασίσουν στις εκλογές του επόμενου χρόνου"!

Δηλαδή το πρόβλημα της κυρίας Πελοζι η οποία εκπροσωπεί την συμμορία των γερακιών (που τέμνει το πολιτικό σύστημα και στους δημοκρατικούς και στους ρεμπουπλικάνους) και αιματοκύλησε όλα αυτά τα χρόνια την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ,την Λιβύη, την Ουκρανία, και την Συρία κ.α., (είναι που) πονά για τους μετανάστες, την οπλοκατοχή των πολιτών και την κλιματική αλλαγή!

Κοιτάξτε, ο Τραμπ είναι ένας στυγνός και άθλιος καπιταλιστής, όπως και όλοι αυτοί που τώρα αντιμάχονται. Αλλά μέσα σε αυτή την γιάφκα των καπιταλιστών, έχει αρχίσει εδώ και χρόνια μια διαμάχη μεταξύ του χρηματιστικού κεφαλαίου και των κεφαλαιοκρατών της πραγματικής οικονομίας, (τα οποία βεβαίως συχνά διαπλέκονται).

Στην περίπτωση του Τραμπ είναι προφανές ότι θίγονται τα συμφέροντα των πρώτων από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία.

Όλοι θυμόμαστε τους αμειβόμενους εξεγερμένους κατά του Τραμπ τις πρώτες μέρες της εκλογής τού.

Όμως ο "τρελός" και "διεστραμμένος" Τραμπ, όπως εύκολα πέρασαν τα ΜΜΕ στον υπόλοιπο κόσμο, που κατάφερε μέχρι στιγμής να είναι ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν ξεκίνησε πόλεμο στον πλανήτη, φάνηκε σκληρότερο "καρύδι" από τον Μπιλ Κλίντον ο οποίος με ένα σκάνδαλο ζήτησε συγγνώμη και άρχισε να βομβαρδίζει στην Γιουγκοσλαβία και τον Περσικό κόλπο.

Άραγε μετά από αυτήν την παραπομπή θα δούμε και τον Τραμπ να ανοίγει πολεμικά μέτωπα και να μιλάει για new order world;

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν.

Πρώτη δημοσίευση : Η ΣΦΗΚΑ 




Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου