Πάμε καλά ;


Του Περικλή Δανόπουλου

Μπορεί στα εθνικά θέματα να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, μπορεί στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση να δείχνει την τεράστια ανικανότητα της ή και την αδιαφορία της, αλλά ευτυχώς σε θέματα οικονομίας και στα κοινωνικά ζητήματα πάμε καλά.

Ποιός τα λέει όλα αυτά; Μα οι ειδήσεις των συστημικών ΜΜΕ, τα τρολ του διαδικτύου, ξένα κέντρα που σχετίζονται με την κυβέρνηση και όλοι αυτοί που θέλουν να ελπίσουν πως κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Αγαπητοί φίλοι που ζουν στο εξωτερικό, γίνονται αποδέκτες μηνυμάτων, ότι τα πράγματα στην οικονομία είναι καλύτερα....

Στο μεταξύ τα χρέη των νοικοκυριών αυξάνονται, οι κατασχέσεις πρώτων κατοικιών είναι γεγονός και θα αυξηθεί δραματικά ο όγκος τους, τα άδεια μαγαζιά πληθαίνουν, εμπορικοί δρόμοι έχουν ερημώσει,η αγορά είναι στεγνή και η πτώση τζίρου στις γιορτές ήταν μεγάλη, η ανεργία, η εργασία ολίγων ωρών και η μη πληρωμή των δεδουλευμένων μεγαλώνει....αλλά πάμε καλύτερα.

Και η μείωση του ΕΝΦΙΑ ; Mείωση του ποσοστού του φόρου με αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δεν λέγεται διευκόλυνση, αλλά κοροϊδία. Οι 120 δόσεις; Μέτρο που εξαγγέλθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και που ουσιαστικά αποτελεί μια προσωρινή ανάσα πριν τον θάνατο για τους επαγγελματίες, καθώς μεγάλο κομμάτι μη ληξιπροθέσμων οφειλών μένει απ έξω, και στην συνέχεια λόγω αδυναμίας χάνει την ρύθμιση. Κι εγώ έχω ρύθμιση 100 δόσεων από την εποχή συριζα, δεν θα τους ξαναψήφιζα μόνο γι αυτό ποτέ.

Στο μεταξύ τα πράγματα στην υγεία πάνε από το κακό στο χειρότερο, ασθενείς με πρόβλημα εκτός εντατικής, είμαστε στον προθάλαμο της κατά 50% ιδιωτικοποίησης της υγείας, στην παιδεία το ίδιο , με τα κολέγια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να αντικαθιστούν σταδιακά την δωρεάν παιδεία, στις συγκοινωνίες η αθλιότητα.

Πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, επιτέθηκαν στον οδηγό λεωφορείου , για μια καθυστέρηση 45 λεπτών, που είναι πλέον συνήθης καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για νέα λεωφορεία και ανταλλακτικά....ζήτω τα ιδιωτικά ΜΜΣ....

Η κυβέρνηση αυτής της παράταξης, έχει μια ροπή, μια έφεση στα succes stories....Ασφαλώς και δεν ευθύνεται αποκλειστικά, για όλα τα χάλια της Ελληνικής πραγματικότητας, όμως αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αποδοχής των μνημονιακών δεσμεύσεων και της υποτέλειας σε τρόϊκες, θεσμούς κλπ.

Όλοι οι δείκτες είναι αρνητικοί , όμως κατά ένα περίεργο τρόπο....πάμε καλύτερα.

Οι μαγικές εικόνες έχουν κατακλύσει την χώρα....

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου