Βουλγαρία: 50% ''ΟΧΙ'' στο ευρώ. ''ΝΑΙ'' μόνο 19%! Ελλάδα ακούς;


Το 50% των Βούλγαρων αντιτίθεται στην εισαγωγή της χώρας τους στο ευρώ

Ενάντια στην ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωζώνη τάσσονται με μεγάλη πλειοψηφία οι Βούλγαροι πολίτες σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη από το κοινωνιολογικό ινστιτούτο Trend και μετέδωσε η βουλγαρική δημόσια ραδιοφωνία.

Ειδικότερα, το 50% των Βούλγαρων που συμμετείχαν στην έρευνα αντιτίθενται στην εισαγωγή του ευρώ. Το 19% δηλώνει πως η Βουλγαρία πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωζώνη και εγκρίνει την πορεία της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση, με πρώτο βήμα την ένταξη της Βουλγαρίας στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM II). Το 31% δηλώνει αναποφάσιστο σε σχέση με το αν θα έχει θετική ή όχι έκβαση η υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 54% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ένα ερώτημα που να αφορά την υιοθέτηση ή όχι του ευρώ και την κατάργηση (της χρήσης) του βουλγαρικού νομίσματος, ενώ αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζεται το 20%.

Είναι προφανές ότι οι Βούλγαροι πολίτες τασσόμενοι κατά του Ευρώ, συνεκτιμούν τις αρνητικές έως καταστρεπτικές συνέπειες που είχε η ένταξη στην Ευρωζώνη για τις πιο αδύνατες οικονομίες, όπως η Ελλάδα, οι οποίες απώλεσαν την δυνατότητα άσκησης εθνικής νομισματικής πολιτικής και στοιχειώδους προστασίας της οικονομίας τους και ειδικότερα της παραγωγικής τους βάσης.

Όπως φαίνεται οι Βούλγαροι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η ζώνη του Ευρώ συνιστά μια ζώνη απόλυτου νεοφιλελευθερισμού και οικονομικής στασιμότητας, η οποία μοιάζει να μην έχει μέλλον πράγμα που επιβεβαιώνεται από όλα τα οικονομικά μεγέθη και ειδικότερα από την κακή πορεία της Ελλάδας, από την οποία επωφελείται και η Βουλγαρία.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι οι Βούλγαροι πολίτες απαιτούν δημοψήφισμα για ένταξη ή όχι στην Ευρωζώνη, ενώ στην Ελλάδα η κατεστημένη “συμμορία του Ευρώ” των ολιγαρχών, όχι μόνο δεν έθεσε θέμα δημοψηφίσματος αλλά έκανε και πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό υπέρ του Ευρώ και κατηγορούσε τους ελάχιστους στην πολιτική ζωή που αμφισβητούσαν την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ως ανθρώπους της λίθινης εποχής.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου