Ν.Παναγιωτόπουλος: Παραδίδει το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ. Πρόσχημα ο έλεγχος μεταναστευτικών ροών


Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με απρόβλεπτη παρέμβασή του στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες, ζήτησε επίμονα τη μεγάλη ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας και της ΝΑΤΟϊκής δραστηριότητας στο Αιγαίο για την ανάσχεση, υποτίθεται, των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπέβαλλε τον εν λόγω αίτημα σε μια σύνοδο του ΝΑΤΟ η οποία είχε ως αντικείμενο τις εξελίξεις στο στρατηγικό περιβάλλον της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένης της Βόρειας Αφρικής, την κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν (συζήτηση στην οποία συμμετείχε ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών) και την εμβάθυνση των σχέσεων Ε.Ε-ΝΑΤΟ και άλλα επιχειρησιακά θέματα της Συμμαχίας.

Είναι προφανές ότι η ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία είναι μόνο το πρόσχημα για την παράδοση όλου του Αιγαιακού χώρου στην ασύδοτη δραστηριότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τον πλήρη έλεγχο του, ως στρατηγικής θαλάσσιας περιοχής για την ανάσχεση των κινήσεων της Ρωσικής Αεροπορίας και του Ρωσικού στόλου. Και είναι προφανές ότι αυτός είναι ο στόχος της πρότασης, με άλλοθι τους μετανάστες, αφού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η χρήση μεγάλων πολεμικών ναυτικών πλοίων για να αντιμετωπίσουν την κίνηση από καΐκια και ψαρόβαρκες που μεταφέρουν μετανάστες.

Οι προτάσεις αυτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη δια του υπουργού Άμυνας, πέραν του ότι δείχνουν την απεριόριστη προθυμία για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών σχεδιασμών στην περιοχή, δηλώνουν ευθέως ότι θέτουν της ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως υπερ-διαιτητές για μια ΝΑΤΟϊκού χαρακτήρα “επίλυση” της ελληνοτουρκικής διένεξης, η οποία προφανέστατα θα λειτουργεί υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.

Η όλο και βαθύτερη συμμετοχή της Ελλάδας ως άβουλο πιόνι στους αμερικανονατοϊκούς ψυχροπολεμικούς σχεδιασμούς του τελευταίου διαστήματος δείχνουν την τύφλωση που κυριαρχεί στο ελληνικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο , το οποίο, πέραν των άλλων, δεν κατανοεί τις μεγάλες αλλαγές που σημειώνονται στον πλανήτη και στην περιοχή μας, με τις οποίες αλλάζει ριζικά ο συσχετισμός δυνάμεων σε βάρος των ΗΠΑ και της Δύσης και επομένως η πρόσδεση στις ΗΠΑ, η οποία ποτέ δεν απέφερε κάτι το θετικό στην Ελλάδα, αποτελεί σήμερα επιπόλαιο άλμα στο κενό.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου