Πάρτε τους σπίτια και περιουσίες. Δώστε τους ως ελεημοσύνη επίδομα ενοικίου!


Από Ν.Ζ. 

Με την μακάβρια συμφωνία θεσμών-τραπεζών-κυβέρνησης-συστημικής αντιπολίτευσης μπαίνει οριστικά τέλος από την 1/5/20 σε κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας έναντι χρεών προς πάσα κατεύθυνση, πρώτα απ’ όλα, φυσικά, προς τις τράπεζες αλλά και κάτι που ξεχνιέται και προϋπήρχε για χρέη προς το Δημόσιο,με το τελευταίο να φέρεται έτοιμο να προχωρήσει σε μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, κάτι που απέφευγε να κάνει σε έκταση μέχρι τώρα.

Η τραγωδία και συνάμα κοροϊδία είναι ότι η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια του συστήματος επιχειρούν να εμφανίσουν ένα νέοπτωχευτικό δίκαιο“, το οποίο το ετοιμάζουν για επιχειρήσεις αλλά και για φυσικά πρόσωπα, ως ένα μέτρο ανακούφισης τάχα απέναντι στο γενικευμένο ξεσπίτωμα που ετοιμάζουν.

Για όσους δεν έχουν ακούσει για το νέο “πτωχευτικό δίκαιο“-έκτρωμα τους πληροφορούμε ότι αυτό απαιτεί για την ένταξη των φυσικών προσώπων στην πτωχευτική ρύθμιση την εκποίηση της πρώτης τους κατοικίας και όλων ανεξαιρέτως των περιουσιακών στοιχείων του υπαγόμενου.

Με το δώρο-άδωρο, λοιπόν, της πτώχευσης του πολίτη, που δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του ο υπερχρεωμένος πολίτης ή το νοικοκυριό δεν θα χάσουν μόνο την πρώτη τους κατοικία αλλά και κάθε περιουσιακό στοιχείο τόσο ακίνητο όσο και κινητό που έχει κάποια ρευστοποιήσιμη αξία.

Κανονικό γδύσιμο!

Και ποιο είναι το αντάλλαγμα για να μείνει πανί με πανί ο ληξιπρόθεσμος οφειλέτης;

Μια τρύπα στο νερό!

Πρώτο αντάλλαγμα: η πλήρης διαγραφή από τα τυχόν μεγαλύτερα, μετά την αφαίρεση των ρευστοποιημένων περιουσιακών τους στοιχείων, χρέη, η οποία, όμως, θα προβλέπεται μετά από τρία χρόνια, ώστε μόνο από τότε και μετά να μπορεί να ασκήσει ο πολίτης επιχειρηματική δραστηριότητα ή να ξαναδανειστεί, πράγματα βέβαια που πολύ δύσκολα μπορεί να επιτύχει, αφού με την απώλεια κάθε περιουσιακού του στοιχείου θα ξεκινάει πάλι από το μηδέν.

Δεύτερο αντάλλαγμα: ενδεχομένως στο νέο “πτωχευτικό δίκαιο” να προβλέπεται για όσους έχουν πτωχεύσει, χάσανε την πρώτη κατοικία τους και δεν έχουν πλέον στον ήλιο μοίρα, ένα μικρό επίδομα ενοικίου. Θαυμάστε ανταπόδοση! Σου παίρνουμε εν ψυχρώ το σπίτι, σε αφήνουμε γενικώς πανί με πανί και σου δίνουμε ένα επίδομα ελεημοσύνης της κακιάς ώρας, που θα χρησιμεύσει μόνο και αποκλειστικά για να πληρώνεις μόνο ένα μικρό μέρος του ενοικίου σου. Αν είσαι άστεγος προφανώς επίδομα γιοκ!

Φέτος προβλέπονται 50.000 περίπου πλειστηριασμοί εκ των οποίων 30.000 περίπου είναι πρώτης κατοικίας. Ξεσπιτώνεται δηλαδή μια ολόκληρη μεγάλη πόλη 100.000 περίπου κατοίκων!

Με την οριστικοποίηση της πλήρους κατάργησης κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας από 1 Μαΐου και το νέο ληστρικό “πτωχευτικό δίκαιο”, όπου τα funds με τα τιτλοποιημένα δάνεια θα αρπάζουν σπίτια και περιουσίες με την εγγύηση, άκουσον-άκουσον, του Δημοσίου στη βάση του σχεδίου “Ηρακλής“, το προβλεπόμενο για φέτος κύμα των πλειστηριασμών θα γίνει τσουνάμι.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η ιδιοκατοίκηση στη χώρα θα εξατμιστεί με πλειστηριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων. Τα υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης, τα οποία έχουν μπει στο μάτι των θεσμών και τα θεωρούν περιττόλίπος” θα εξαφανιστούν.

Και προκειμένου να μην υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις έχει εξαπολυθεί ένα πογκρόμ από δίκες ενάντια σε αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, με 5 δίκες στην πλάτη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και με στόχο να τρομοκρατηθούν οι πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους.

Αυτή η επιδίωξη της τρομοκρατίας είναι ένας από τους λόγους που οι δίκες για τους πλειστηριασμούς συνεχώς αναβάλλονται, για να υπάρχουν οιονεί κατηγορούμενοι. Αυτή είναι η “ξεφτίλα” κυβερνώντων και δικαιοσύνης σε αγαστή συνεργασία.

Τι περιμένουμε; Γιατί φοβόμαστε; Γιατί τους λιβανίζουμε και δεν ξεσηκωνόμαστε; Γιατί αφήνουμε να καταστρέφουνε τις ζωές μας;

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου