Ερσίν Τατάρ: Υπέρ της μόνιμης διχοτόμησης της Κύπρου


Υπέρ της μόνιμης διχοτόμησης της Κύπρου τάσσεται με συνέντευξή του στους Financial Times ο Ερσίν Τατάρ, “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους. Ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του δίνει το στίγμα του, “λιβανίζοντας” τον Τ. Ερντογάν και τον Μ. Τζόνσον.

Όπως αναφέρεται, ο υποψήφιος στις “προεδρικές εκλογές” στα κατεχόμενα δηλώνει πως οι συνομιλίες ετών δεν έχουν οδηγήσει πουθενά. Καλεί σε στενότερες σχέσεις των Τουρκοκύπριων με τη «μητέρα πατρίδα» Τουρκία και τον Πρόεδρο Ερντογάν.

«Η πραγματικότητα της Κύπρου είναι ότι έχουμε δύο κράτη να ζουν πλάι-πλάι. Κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό», δηλώνει. Λέει επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν τύχει «πολύ, πολύ άδικης μεταχείρισης». Έχουν υποχρεωθεί να αισθάνονται ότι πρέπει να «υποκύπτουν» στις αρχές της «ελληνόφωνης» πλευράς του νησιού. Για την Κυπριακή Δημοκρατία δήλωσε ότι «πιστεύουν ότι είναι οι πραγματικοί άρχοντες της Κύπρου».

Δηλώνει ότι ναι μεν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί και να συνεργαστεί με την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά απορρίπτει έναν «εξαναγκαστικό γάμο».
“Θέλουμε ένα τουρκοκυπριακό κράτος…”
Ερσίν Τατάρ, “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «θέλουμε ένα τουρκοκυπριακό κράτος και δεν πιστεύουμε ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να ενωθούμε σε μία ομοσπονδιακή δημοκρατία, στην οποία οι Έλληνες θα κυβερνούν τους Τουρκοκύρπιους. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε ποτέ να αποδεχθούμε».

Ο κ. Τατάρ προσθέτει ότι πάντοτε πολιτική του ήταν να τα πηγαίνει καλά με την Τουρκία. Επαίνεσε την υποστήριξη του Προέδρου Ερντογάν για έργα υποδομής στα κατεχόμενα. «Η μητέρα πατρίδα ήταν μαζί μας σε όλες τις κρίσιμες στιγμές», λέει. «Δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς την τουρκική υποστήριξη».

Ευνοϊκή συγκυρία το BREXIT

Εκφράζει δε την ελπίδα ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα μπορέσει να παίξει έναν μεσολαβητικό ρόλο στο Κυπριακό στο πλαίσιο των προσπαθειών για καλές σχέσεις με την Άγκυρα μετά από το Brexit.

Καλοπιάνοντας τον Μ. Τζόνσον δήλωσε: «Είναι δημοφιλής. Ένας θαρραλέος τύπος, ένας γενναίος άνδρας. Και η Τουρκία είναι πολύ σημαντική χώρα τώρα εκτός Ευρώπης. Η Βρετανία είναι εκτός Ευρώπης. Επομένως, τα πράγματα κινούνται λίγο ευνοϊκά», λέει ο Ερσίν Τατάρ στους Financial Times.

Τέλος αποδοκίμασε την απόφαση για κλείσιμο των σημείων διέλευσης στην πράσινη γραμμή. Ήταν μέτρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού. Σχολίασε η απόφαση αυτή είχε να κάνει περισσότερο με τις εξελίξεις στον Έβρο παρά με τον κορονοϊό.

Πηγή: alt.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου