Ο τελευταίος νεκρός του COVID-19 θα ΄ναι η ΕΕ;


Η εγκατάλειψη της Ιταλίας που ελπίζει σε βοήθεια από την Κούβα

Όσο κι αν θέλεις κάποιος να πιστέψει στην ιδέα της “μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας”, όσο κι αν προσπαθήσει να δικαιολογήσει τις αρρυθμίες και τις παθογένειες της, ελπίζοντας ότι δεν θα εμποδίσουν την πορεία της, είναι δύσκολο να βρει επιχειρήματα για να υπερασπιστεί την ΕΕ…

Στα οικονομικά το ζήσαμε…Δεν χωρά αλληλεγγύη και συναισθηματισμοί.

Στο προσφυγικό το ζούμε… “Μακριά από την πόρτα μας κι όπου θέλει ας είναι”. Είναι στην Ελλάδα το πρόβλημα.

Γεωπολιτικά; Ανύπαρκτη παντού.

Και τώρα ήρθε η κρίση του κορονοϊού! Οι χώρες που ηγούνται υποτίθεται της ΕΕ, σε κατάσταση πανικού ακολουθούν το “σώζων εαυτόν σωθήτω” ! Η Γερμανία , η “ατμομηχανή” μας μαθαίνουμε ότι έφθασε στο σημείο να μπλοκάρει φορτίο με μάσκες που προοριζόταν για την Ελλάδα!

Στην Ιταλία, όταν η ανείπωτη τραγωδία περάσει, ποιος θα εκπλαγεί αν ανοίξει συζήτηση με το ερώτημα “τι δουλειά έχουμε στην ΕΕ”; Και τι θα απαντήσουν σ’΄ όσους θέσουν αυτό το ερώτημα; Η γειτονική χώρα δεν έχει την παραμικρή βοήθεια από τους “μεγάλους συμμάχους” της. Δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική κυβέρνηση βγήκε και ανακοίνωσε οικονομικά μέτρα χωρίς να ΄χει καμία απολύτως συνεννόηση με Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Ποιοι έχουν σπεύσει να βοηθήσουν και μάλιστα έμπρακτα με αποστολή ιατρικού προσωπικού; Η Κίνα, η Ρωσία και η Κούβα! Για την οποία οι Ευρωπαίοι και η Ιταλία φυσικά έχουν ψηφίσει κυρώσεις εναντίον της. Η Κούβα, ιατρικά σε αρκετά θέματα πρωτοπορεί. Δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς με τόσες δεκαετίες αποκλεισμού.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο τελευταίος νεκρός στον κατάλογο των θυμάτων να ΄ναι η ΕΕ;

Στο βίντεο οι ιατροί της Κούβας που έχουν αναλάβει την αποστολή παροχής βοήθειας στην Ιταλία.

Πηγή: Militaire News


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου