Ολοκληρωτικός φασισμός και ρατσισμός ενάντια στον ελληνικό λαό


Του Προκόπη Μπίχτα

Το βράδυ της 19ης Αυγούστου 2015 εγκρίθηκε δάνειο ύψους μέχρι 86 δισ. ευρώ, που είχε ζητήσει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.) τον προηγούμενο Ιούλιο η εξωνημένη κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΜΣ η χορήγηση δανείου σε μια χώρα αποτελεί Μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο η δανειοδοτούμενη χώρα δέχεται αυτόματα ότι το χρέος της είναι βιώσιμο, παραιτείται αυτόματα από κάθε δικαίωμα στην άσκηση δικής της οικονομικής πολιτικής, παραιτείται από την δημόσια περιουσία της και δεν μπορεί να αποφασίσει οτιδήποτε, ακόμα και ασήμαντο, χωρίς την έγκριση αυτού του οργανισμού.

Για την ακρίβεια, δεν μπορεί καν να φέρει για συζήτηση στην Βουλή οποιοδήποτε νομοσχέδιο χωρίς την άδεια του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας!!!

Επίσης η δανειοδοτούμενη χώρα, δεν μπορεί να υπαναχωρήσει σε οτιδήποτε, δεν μπορεί να πετύχει οποιαδήποτε ξεχωριστή συμφωνία και δεν μπορεί να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια, δηλαδή δεν έχει το δικαίωμα δικαστικής προστασίας για οποιοδήποτε ζήτημα την αφορά σχετικά με δάνεια.

Στο περιβάλλον των μνημονίων και του γερμανικού ευρώ καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε, ακόμα κι αν το ήθελε, να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον της γερμανικής πολιτικής.

Καμιά κυβέρνηση, ακόμα κι αν το ήθελε, δεν θα μπορούσε να ασκήσει ανεξάρτητη πολιτική στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Καμιά κυβέρνηση, ακόμα κι αν το ήθελε, δεν θα μπορούσε να ασκήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική για την διαμόρφωση συμμαχιών, για την αξιοποίηση της τεράστιας γεωπολιτικής αξίας της χώρας με σκοπό την διαμόρφωση θετικού ισοζυγίου δύναμης για την αντιμετώπιση των εξωτερικών κινδύνων, για την αντιμετώπιση των απειλών από άλλες χώρες, για την χάραξης πολιτικής για την λύση του μεταναστευτικού ζητήματος κ.λ.π.

Καμιά Βουλή που λειτουργεί κάτω από το βάρος των μνημονίων δεν θα μπορούσε ούτε καν να συζητήσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο χωρίς την άδεια και έγκριση των διεθνών τοκογλύφων.

Μια κυβέρνηση και μια Βουλή που θα ήθελαν να λειτουργήσουν αυτόβουλα, θα έσπευδαν να καταργήσουν τα μνημόνια ΑΜΕΣΩΣ.

Οι τελευταίες κυβερνήσεις, με την διαρκή και ακούραστη συμπαράταξη του συνόλου της αντιπολίτευσης, υπηρετούν συνειδητά και σαδιστικά τα συμφέροντα της Γερμανίας, του ΕΜΣ, του τοκοφόρου, παρασιτικού κεφαλαίου και των φανερών ή κρυφών εγκάθετών τους κι έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση και αργό θάνατο που αφορά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Του αφαιρούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, κάθε όρο ζωής, ακόμα και το δικαίωμα της κατοικίας.

Οι φανεροί και κρυφοί υπηρέτες του ληστρικού, τοκοφόρου κεφαλαίου έχουν εξαπολύσει ολοκληρωτική φασιστική και ρατσιστική επίθεση εναντίων της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τομέα και χρησιμοποιούν, ανάλογα με την περίσταση είτε μνημονιακούς νόμους είτε “περίεργες” αποφάσεις δικαστηρίων είτε γκλομπς και όπλα είτε γλοιώδεις, “ανθρωπιστικούς” οργανισμούς, οι οποίοι, με την σειρά τους αξιοποιούν κάθε όπλο που έχει στην διάθεσή της η παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου.

Το μόνο χρέος που έχουμε όλοι μας σήμερα -“δεξιοί”, “αριστεροί” και “κεντρώοι”-, είναι οργάνωση και αγώνας ενάντια στην δικτατορία των μνημονίων και την φασιστική και ρατσιστική αντιμετώπιση του πληττόμενου πληθυσμού.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου