«Σκοτώνει τα άλογα πριν γεράσουν» το νέο συνταξιοδοτικό


Της Μαρίας Δεναξά

Πέρα από τη μαζική υστερία για τον κορωνοϊό και το εθνικιστικό παραλήρημα, που προκαλεί ανυπολόγιστο κόστος στη χώρα μας σε ότι αφορά την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, εκείνο που θα έπρεπε να τρομάζει ίσως περισσότερο έναν σκεπτόμενο και ψύχραιμο λαό, είναι μια είδηση που επιμελώς πέρασε στα «ψιλά» από την εξουσία και τους εξυπηρετητές της. Κυρίως απ αυτούς!

Διαβάζω ότι αυξάνονται τα όρια ηλικίας για τις συντάξεις: στα 68 το 2024, στα 69 έτη το 2036, στα 70 το 2045, στα 71 το 2057, στα 72 το 2066 κι όποιος αντέξει…που δεν θα αντέξει δηλαδή!

Οι εγχώριοι και ευρωπαίοι ταγοί, δικαιολογούν την απάνθρωπη, σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στην ευρωπαϊκή επικράτεια, με τους δείκτες γονιμότητας και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Εκείνου του ουτοπικού προσδόκιμου ζωής το οποίο καταπολεμούν λυσσαλέα τα χρόνια της «κρίσης» και των «μεταρρυθμίσεων», ψηφίζοντας σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία…σε ολόκληρη την Ε.Ε, νόμους που φτωχοποιούν και γονατίζουν τα ήδη ξεχαρβαλωμένα εθνικά συστήματα υγείας, κάνοντας σπουδαίους γιατρούς να αναζητούν καλύτερη μοίρα σε άλλες χώρες, αφήνοντας χιλιάδες κόσμο χωρίς πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη που έγινε ιδιωτική και πανάκριβη, για να μην αναφερθώ στους αντιεργατικούς νόμους που καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε επαγγελματική αβεβαιότητα και εξαθλίωση εφ όρου ζωής, γεγονότα που φυσικά δεν ευνοούν τη γονιμότητα για την οποία υποκριτικά οι ηγεσίες μας ανησυχούν!

Αλήθεια ποιος λογικός πολίτης πιστεύει πως θα καταφέρει να βγεί στη σύνταξη στα 68, τα 69 ή στα 72; Εκτός κι αν τον «λογικό» πολίτη νοιάζει το σήμερα κι όχι το αύριο, εκτός κι αν ενδιαφέρεται για την πάρτη του κι όχι για εκείνη των παιδιών του…των παιδιών μας. Την ίδια ώρα, κανείς από εκείνους που ασκούν εξουσία, αλλά και από τους αντιπολιτευόμενους, δεν τολμά να θίξει το γεγονός πως οι σύγχρονοι εργατοπατέρες-μάναντζερ, όπως τους ευχαριστεί να τους αποκαλούν, θέλουν εργαζόμενους μιας χρήσης όπως τα χαρτομάντηλα.

Σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία κι αλλού, μόλις οι εργαζόμενοι κλείσουν τα 50, ίσως και λίγο νωρίτερα, συγκαταλέγονται στα άλογα που πρέπει η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού να σκοτώσει πριν γεράσουν… «Δεν συμφέρουν και δεν αποδίδουν», είναι το σκεπτικό που οδηγεί στην άδικη επαγγελματική εξόντωση τους. Οπότε, ποιος πιστεύει πως οι εργοδοσίες του αύριο, που σήμερα δείχνουν το πλέον παραδόπιστο πρόσωπο τους, θα αποκτήσουν φιλανθρωπικά αισθήματα και θα γηροκομούν –ασθενή- στην πλειοψηφία τους γεροντάκια; Ίσως να μην είναι τυχαία άλλωστε η μακάβρια συζήτηση που φουντώνει τελευταία και στην Ευρώπη για την ευθανασία στην τρίτη ηλικία, μιας και ο Καιάδας στις μέρες μας, θεωρείται ξεπερασμένος!

Πηγή: aixmi.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου