Μονόδρομος επιβίωσης η πορεία προς εθνική ανεξαρτησία


Του Περικλή Δανόπουλου

Με όσα γεγονότα έχουν συνταράξει συθέμελα τον κόσμο, έγινε ορατή και ξεκάθαρη η χαωτική πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης. Απέδειξε στην πράξη το φαινόμενο της πεταλούδας, όπου "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα". Οι αλληλεπίδραση των χωρών σε οικονομικό επίπεδο αλλά και οι εσωτερικές αντιφάσεις στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, οι ανταγωνισμοί και η άκρατη αναζήτηση επί πλέον κερδών, έκανε ένα μέτριο ιό να απειλεί σήμερα την παγκόσμια κοινότητα.

Φάνηκε ακόμα πιο καθαρά, ότι στον σύγχρονο καπιταλισμό ή μετακαπιταλισμό ή καζίνοκαπιταλισμό, δεν χωράει η έννοια άρρωστος άνθρωπος, δωρεάν τεστ και παραγωγή φαρμάκων για δωρεάν θεραπεία. Γιατί στην κουλτούρα των αγορών, το ''δωρεάν'' δεν υφίσταται ως έννοια και τυχόν εισαγωγή της θα μπορούσε να οδηγήσει το σύστημα σε εντροπία.

Ακόμα περισσότερο, το αδιέξοδο στο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε, θα φανεί από τις συνέπειες της παγκόσμιας καραντίνας. Ήδη τα πρώτα φαινόμενα που βλέπουμε, δεν είναι τίποτα άλλο από trailer σχετικά με το τσουνάμι που έρχεται. Η κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου, δεν μπορεί να είναι ένα γεγονός το οποίο θα επηρεάσει δραματικά, μόνο τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, αλλά ολόκληρο τον κόσμο, με άγνωστα πλην ζοφερά κατά τα φαινόμενα αποτελέσματα.

Η άνοδος της τιμής των προϊόντων σίτου, δεν προκαλεί έκπληξη. Η καραντίνα εκτόξευσε την ζήτηση και με βάση τον οικονομικό κανόνα, αυτό φέρνει άνοδο στην τιμή προσφοράς. Η χώρα μας διαθέτει σιτοβολώνες που θα μπορούσαν να υπερκαλύψουν την εγχώρια ζήτηση για χρόνια. Κι εδώ πέφτουμε πάνω στην ΕΕ , τις ποσοστώσεις και τις απαγορεύσεις.

Με όλα αυτά που προαναφέρθηκαν , είναι φανερό ότι η πορεία προς ανεξάρτητα Εθνικά κράτη και εγκατάλειψη υπερεθνικών οργανισμών, είναι μονόδρομος.

Και με όσα θα συμβούν από εδώ και πέρα, ή θα το καταλάβουν οι κυβερνώντες και θα αλλάξουν ρότα ή θα υπάρξουν κοινωνικες αναταραχές ανεξέλεγκτων διαστάσεων.

Οπότε καλύτερα μια ελεγχόμενη μετάβαση, παρά η δημιουργία συνθηκών Βαϊμάρης....

Είναι θέμα κοινής λογικής και επιβίωσης όχι μόνο των λαών αλλά και του υπό κατάρρευση πολιτικού προσωπικού κάθε χώρας...






Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν όμως οι κυβερνώντες είναι εντεταλμένοι στην υπηρεσία των συμφερόντων μιας ολιγαρχίας,είναι αυτονόητο,ότι δεν τους απασχολεί ούτε η επιβίωση των λαών ούτε το εθνικό συμφέρον,εκτός κ μόνο σε συνάρτηση με αυτά τα ολιγαρχικά συμφέροντα.Λαοί κ έθνη θεωρούνται αναλώσιμα. Το κοπάδι έχει αξία για τον τσέλιγγα,στο βαθμό που του είναι χρήσιμο κ του εξασφαλίζει πλούτο.Σε περίπτωση κακοτυχίας,χρεοκοπίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο ένδοιας πουλεί ή σφάζει,για να ξελασπώνη.Ας θυμηθούμε το πασίγνωστο μυθιστόρημα "Η καλύβα του μπάρμπα-Θωμά".Αλλά κ όσοι δεν έχουν διαβάσει το περίφημο έργο,μπορουν να διαπιστώνουν αυτή την πραγματικότητα καθημερινά στις επιλογές των πολιτικών μας.Και όχι βέβαια,επειδή δεν ξέρουν καλά τη δουλείά τους,αλλά επειδή την ξέρουν άριστα.Γι' αυτό εξ άλλου σαρώνουν τις κάλπες,όταν οι άλλοι μένουν στα αζήτητα.Μόνο από τους ίδιους τους λαούς μπορεί να προέλθη η σωτηρία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή