Ένα τίποτα τελικά ...


Του Περικλή Δανόπουλου

-Και τι τελικά συνέβη στην κοίτη του Έβρου τις τελευταίες ημέρες, ρώτησε γεμάτη αγωνία η Μάρα Ζαχαρέα, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

-Ο Πρωθυπουργός, με αποφασιστικότητα, χωρίς καν να σκεφτεί, με την σιγουριά του ''ικανού και αποτελεσματικού'' πολιτικού και με την στόφα του ''εθνάρχη'', όπως κάποιοι έχουν πει αποφάνθηκε...:
-Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα...

Από το σχολείο θυμάμαι, πως στην Ελληνική γλώσσα, ισχύει ο κανόνας όπου δυο αρνήσεις σημαίνουν μια κατάφαση. ΔΕΝ εκτιμώ ότι συνέβη ΤΙΠΟΤΑ, οδηγούν επομένως στο κάτι έγινε; Η απάντηση χρησμός του Πρωθυπουργού, καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Η βασική του πρόθεση ήταν να αρνηθεί και να υποβαθμίσει το γεγονός. Για τους πολλούς που το προσπέρασαν, όλα καλά, άκυρος συναγερμός, τίποτα δεν έγινε.

Για τους λίγους που το παρατήρησαν, ήταν κάτι σαν το ήξεις, αφίξεις, όπου το κόμμα αλλάζει όλο το νόημα της φράσης.

Είτε το παραδέχθηκε εμμέσως με τον τρόπο που είπαμε, είτε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ, μετά την Νότια Ζηλανδία, έδειξε και πάλι πόσο κακή σχέση έχει με την Ελληνική γλώσσα.

Το τίποτα πάντως, ως απάντηση στο τι συνέβη, καλύπτει μια χαρά την πρωθυπουργία του. Τίποτα για Έβρο, τίποτα για τις Τουρκικές καθημερινές υπερπτήσεις, τίποτα για τα Τουρκικά ωκεανογραφικά, αντιτορπιλικά και γεωτρύπανα που σουλατσάρουν ελεύθερα στο Αιγαίο, τίποτα για την Τουρκική προκλητική αναθεωρητικότητα , σε βάρος των Ελληνικών συνόρων και εδαφών.

Τίποτα για την επιμονή να μπουν τα Σκόπια στην ΕΕ, τίποτα γενικώς που να ταράζει την νιρβάνα μας.

Όταν πιστεύουμε ότι δεν συμβαίνει κάτι, είμαστε ήσυχοι, υπάκουοι και περιχαρακωμένοι δίπλα στον ηγέτη μας.

Αγνοώντας πως στην πραγματικότητα, ο ηγέτης είναι ένα τίποτα τελικά.





Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου