Επί τα αυτά ... ενώ οι ενδείξεις μόνο καλές δεν είναι


Του Περικλή Δανόπουλου

Αναμασάμε τα ίδια. Σημάδι πως η κοινωνία μας μένει στάσιμη. Ο κορονοϊός έχει όπως είναι φανερό, παράπλευρες απώλειες.

Είναι κάτι διαφορετικό να μιλάς και να γράφεις για τα μέτρα που πάρθηκαν και τα οποία θα κριθούν συνολικά σε βάθος χρόνου και αφού ληφθούν υπ όψιν όλα τα αποτελέσματα και αναλυθούν τα οφέλη αλλά και οι θετικές και αποθετικές ζημίες ... και άλλο με φανατισμό ιεροεξεταστή, να κατακεραυνώνεις την αντίθετη σκέψη.

Είναι άλλο να χρησιμοποιείς επιχειρήματα, για να αποδείξεις κάποια επιτυχημένη πολιτική αντιμετώπισης της επιδημίας και άλλο να αποδέχεσαι τον φασισμό, την βαρβαρότητα και την καταστολή σε πλατείες και παραλίες, όταν μάλιστα δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση στους οικείους τη εξουσίας.

Είναι παράλογο να μην αναλογίζεσαι καθόλου τι οικονομικές συνέπειες που θα δημιουργηθούν, να τις υποβαθμίζεις και να ομιλείς για κρίση που θα ερχόταν ούτως ή άλλως, και να μην αντιλαμβάνεσαι ότι το lockdown θα μεγενθύνει την ύφεση. Και άλλο 10% ύφεση, άλλο 20%, άλλο 30%

Πρακτικά όλη αυτή η πολεμική και αχρείαστη είναι και δεν οδηγεί πουθενά. Οι πολίτες αυτού του τόπου πειθάρχησαν στο σύνολό τους σε μέτρα, που για κάποιους υπήρξαν καταστροφικά. Το τελευταίο το οποίο χρειάζονται είναι η διαπόμπευση και ο χλευασμός.

Και ακόμα περισσότερο, το τελευταίο που έχουν ανάγκη, είναι ο Ιησουίτικος φανατισμός και η δογματική αποδοχή της εξουσίας, η οποία πάντα αποφασίζει με γνώμονα το πολιτικό όφελος και ποτέ με όραμα για τον λαό.

Ας έχουμε όλοι την ελπίδα πως ο εφιάλτης, από όλη αυτή την ιστορία θα τελειώσει σύντομα και τότε θα κάνουμε ταμείο.

Γιατί οι ενδείξεις μόνο καλές δεν είναι, ώστε κάποιοι να θριαμβολογούν από τώρα....









Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου