Φορέστε τις μάσκες σας ... η αντίστροφη μέτρηση άρχισε


Του Περικλή Δανόπουλου

Όλα αυτά που ζούμε, δεν είναι τίποτε άλλο από το λυκαυγές της νέας εποχής, της προσαρμογής στο νέο κοινωνικό μοντέλο. Της υπακοής, της αποδοχής, της αυτόβουλης πειθάρχησης. Ζούμε στην εποχή του homo obedientes.

Μια βόλτα με τα ΜΜΣ , θα πείσει και τον κάθε δύσπιστο. Οι περισσότεροι , θα χτυπήσουν το εισητήριο τους ακόμα και στις 12 το βράδυ. Οι περισσότεροι, δεν θα δεχθούν το εισητήριο που θα τους προσφέρεις και το οποίο έχει ακόμα, μια ώρα διαδρομής. Η φοβία του προστίμου.

Ουρές έξω από τις τράπεζες και τα γραφεία της ΔΕΗ , από την πρώτη ημέρα της αναγραφόμενης ημερομηνίας πληρωμής. Για την ΕΥΔΑΠ το ίδιο. Ο φόβος της διακοπής.

Ουρές στις τράπεζες και για τα χρέη προς το Δημόσιο, έκδηλη η αγωνία του ανθρώπου μπρος στο μηχάνημα, με τον φόβο μην κάνει κάποιο λάθος, για να πληρώσει έγκαιρα την υποχρέωση του, ώστε να μην έχει τον φόβο της κατάσχεσης στον λογαριασμό του. Κι ας μην έχει άλλα χρήματα για να βγάλει την εβδομάδα. Στην δουλειά, σιωπή και φόβος, καθόλου συναναστροφές, γιατί το αφεντικό είναι πλέον ελεύθερο να διώξει όσους θέλει και να προσλάβει άλλους με τις μισές ώρες.

Και δεν είναι μόνο η ατομική στάση του καθενός, γιατί αυτή μετατρέπεται μέσω κοινωνικών αυτοματισμών σε συλλογική και ο απείθαρχος (αυτός που δεν φοράει μάσκα , αυτός που δεν χτυπά εισιτήριο γιατί δεν έχει, αυτός που κατηγορεί τον καυμένο τον εργοδότη κλπ), κατηγορείται ως παράσιτο, λούμπεν απόβλητος και ενίοτε καταγγέλεται.

Τα όπλα δεν παίζουν πια τόσο μεγάλο ρόλο, παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις. Τώρα, το μεγάλο όπλο είναι ο φόβος. Φόβος της απώλειας, για τους λιγοστούς πόρους, το σπίτι, μέχρι για την ίδια την ζωή.

Κι έτσι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, μιας κοινωνίας ανθρώπων, που έχουν υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και σε ιδιώτες (εργοδότες), χωρίς τις αντίστοιχες παροχές και δικαιώματα, που διαρκώς μειώνονται. Κι εδώ σε όλα αυτά, παίζει κυρίαρχο ρόλο ο ηγέτης.

Η εικόνα του ηγέτη βέβαια, δεν μπορεί να είναι σαν αυτή του μεγάλου αδελφού του Όργουελ. Πρέπει να είναι καλομακιγιαρισμένη, το χαμόγελο μεγάλο, τα ρούχα άψογα σιδερωμένα. Τα λόγια που εκφέρει, να δείχνουν αλληλεγγύη και στοργή για τους πολίτες. Κι ας είναι κούφια και κενά περιεχομένου.

Η ζωή όλων μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ταινία που παίζεται σε ένα υπολογιστή. Μια καλά σχεδιασμένη επανάληψη προκαθορισμένων κινήσεων. Καμιά αναφορά, στην χαοτική αλλά σαφώς πολύ περισσότερο ελεύθερη ζωή που ζούσαμε. Ο υπολογιστής, η τεχνητή νοημοσύνη δηλαδή, είναι εκείνος που δίνει τις εντολές, για διακοπές, κατασχέσεις, συλλήψεις.

Μια φτηνή διασκευή του MATRIX , χωρίς την επίπλαστη ευμάρεια όσων ζουν μέσα σε αυτό, μακάριοι στην άγνοια τους.

Φορέστε τις μάσκες σας και κρατάτε αποστάσεις. Η αντίστροφη μέτρηση για την προσαρμογή στην δυστοπία άρχισε.

Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

 1. Γεια σας, Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο;
  Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Λαμβάνοντας υπόψη τη στασιμότητα που περνά ο κόσμος ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων του κοροναϊού (COVID-19) στις επιχειρήσεις και την οικονομία, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις. Και με την παρουσία πλεονάσματος μετρητών στην εταιρεία μου, στοχεύουμε στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας χρημάτων χρηματοδοτώντας πελάτες εντός και εκτός Ευρώπης με δάνειο.

  Χρειάζεστε δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για άλλους προσωπικούς λόγους; Εάν η απάντησή σας είναι ΝΑΙ, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp / Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Χαρακτηριστικά & όφελος;
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 2,5% έως 3% ετησίως
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

  Εάν χρειάζεστε πραγματικά λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, είστε ένα βήμα μακριά για να γίνετε οικονομικά ελεύθεροι, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
  WhatsApp / Τηλεγράφημα: +447903159998
  2020 © ️ Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΑΙΡΕΤΕ; Χρειάζεσαι δάνειο?
  Παρέχουμε όλους τους τύπους δανείων: Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, δάνειο ενοποίησης χρέους, δάνειο για την εξόφληση των λογαριασμών σας και πολλά άλλα.

  Χρειάζεστε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας;
  Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με δάνειο για την εκτέλεση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών σας έργων, της εταιρείας σας ή ενός έργου για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

  Χρειάζεστε ένα επενδυτικό ταμείο;
  Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης email: novaglobalfinances@gmail.com

  Τι προσφέρουμε;
  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια, και επίσης μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια με πολύ λογικό επιτόκιο. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Μπορούμε να βοηθήσουμε!
  Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Επιδιώκουμε μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε διαπραγματευτεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει αμέτρητα δάνεια στην εποχή μας .

  Στείλτε αίτημα δανείου τώρα !!!
  Όνομα: Camilla Karlsen (αξιωματικός του κέντρου δανείων)
  Επικοινωνία: novaglobalfinances@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή