Ξαναπαίζεται το έργο ''Ο θάνατος του εμποράκου'' ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Είναι χιλιοειπωμένο, αυτός ο ιός βγάζει πολλά άπλυτα στην φόρα. Αποκαλύπτει ανθρώπινα χαρακτηριστικά και συμπεριφορικές μεθόδους. Ο τρόπος που αντιδρούμε σε αυτά καθ’εαυτά τα γεγονότα της αρρώστιας, των κρουσμάτων, των θανάτων, η αποδοχή των μέτρων προστασίας ή η αμφισβήτησή τους, η προσήλωση στο δόγμα τη κυβέρνησης ή η αποδοχή ακραίων συνωμοσιολογικών σεναρίων, λένε πολλά και αποκαλύπτουν προθέσεις. Κρυμμένες ή μισοφανερές.

Δείχνουν την φοβία από την μία και την άγνοια κινδύνου από την άλλη, μια λογική και μετριοπάθεια ως επί το πλείστον και μια διαλεκτική προσέγγιση, με λελογισμένη αμφισβήτηση στον αντίποδα.

Μια απλά προσεκτική ανάγνωση σε όλα αυτά όσα γράφονται, θα οδηγούσε στο να ξέρουμε μέχρι και τι θα ψηφίσει κάποιος, για ποιo κόμμα θα παίξει τον ρόλο του λαγού κάποιο άλλος, σε ένα αναίτιο ανέβασμα των τόνων και μια καινοφανή ποδοσφαιροποίηση ενός συμβάντος, με οπαδούς έτοιμους να αλληλοσπαραχθούν.

Ο κορονοϊός ανέδειξε πολλές κακές συμπεριφορές. Έφερε διχασμό. Η απόσταση που μας ζητούν να κρατάμε για την προστασία μας,είναι πολύ μικρότερη από την απόσταση ανάμεσα στους πιστούς που ετοιμάζουν τάματα στον Αη Τσιόδρα και αυτούς κάποιου επιστήμονα που διατυπώνει αντίθετες επιστημονικές απόψεις.

Παρεπιπτόντως , ο κος Τσιόδρας, ο κάθε επιστήμονας που θα ήταν στην θέση του για να είμαστε δίκαιοι, έλαβε για τον Φεβρουάριο, 20.000 ευρώ. Και μην πει κανείς.....τα αξίζει, την στιγμή που όλα δείχνουν πως στην Ελλάδα, ξαναπαίζεται το έργο "Ο θάνατος του εμποράκου".

ΥΓ. Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος στην λογική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, για προστασία και όχι για να καρφώσω όσους δεν φοράνε. Εκεί χρειάζεται κουκούλα και η αγορά έχει έλλειψη. Προς ενδιαφερόμενους, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί χάρτινη σακούλα με τρύπες....Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου