Ας τελειώσουμε με τους σύγχρονους μύθους ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Στις δύσκολες περιόδους και στις μάχες που ακολουθούν, φαίνεται η πραγματική αξία του καθενός. Είτε σε κοινωνικές διεκδικήσεις, είτε στα Εθνικά, δείχνει ο καθένας το πόσο άδολος αγωνιστής είναι, το πόσο εξαπατά τους υπόλοιπους, το πόσο βλέπει οπορτουνιστικά τις καταστάσεις, το πόσο επιδιώκει ίδιο όφελος, κομματικό ή άλλο.

Ειδικά η ακαδημαϊκή κοινότητα, η διανόηση, με φωτεινές εξαιρέσεις, έχει λάμψει με την απουσία της. Τουλάχιστον στο κομμάτι των πιο προβεβλημένων ''καθηγητάδων'' , με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, ουδείς αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να τραβήξει το κάρο.

Παραμένουν ασφαλείς, στην αυθεντία τους και στον τρόπο που γητεύουν τον απλό κόσμο με την ατέρμονη θεωρία τους. Δεν θα ρισκάρουν με κανένα τρόπο, ηγούμενοι κινημάτων για Εθνική ανεξαρτησία ή στην αντίσταση κατά της Εθνικής αποδόμησης που επιχειρείται.

Στα δύσκολα φαίνονται οι άξιοι! Και ειδικά σήμερα, όλοι αυτοί που αγορεύουν, στην πραγματικότητα σκιαμαχούν.

Σε τέτοιες καταστάσεις, οι ικανοί αναδύονται μέσα από τον αγώνα, δεν αυτοαναγορεύονται σε ηγέτες, επιλέγονται από τους πολλούς.

Για να μπορείς να διδάσκεις πανανθρώπινες αξίες, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, πρέπει να είσαι έτοιμος να χύσεις το αίμα σου για αυτά τα ιδεώδη που πιστεύεις. Αν δεν μπορείς, το δηλώνεις και μένεις με τις ενοχές σου ή απλά κρύβεσαι σε μια σπηλιά στην Λακωνία, πεθαίνοντας με κώνειο.

Ακραίο και σκληρό ίσως, αλλά ας τελειώσουμε με τους σύγχρονους μύθους

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου