Η παγκόσμια κοινωνία σε φάση ''αφύπνισης'' ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Ξυπνά σιγά σιγά από το κώμα, η παγκόσμια κοινότητα και λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες. Σε διάστημα λίγων χρόνων μάλιστα, η δικαιωματική επέλαση ανατρέπει τα πάντα.

- Μαθαίνει η κοινότητα, πως ο αναχρονιστικός θεσμός των δυο φύλων , κατέρρευσε. Τώρα πια δεν πρέπει να υπάρχουν γονεϊκά στερεότυπα, πατέρας μητέρα, αλλά γονέας ένα και δυο. Τα άρθρα ο και η πρέπει να αλλάξουν σε το. Και πολλές ακόμα ιστορίες καθημερινής τρέλας.

- Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτει τον πόνο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Ειδικά στην Ευρώπη, μετά από τα γεγονότα του Σαρλι Εμπντό και του Μπατακλάν, οι πολιτικοί αλλάζουν ρότα και στηρίζουν αναφανδόν τα δικαιώματα των μεταναστών. Χωρίς καμία μνεία στις πολεμικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Λιβύη, Συρία στις οποίες τα Ευρωπαϊκά κράτη συμμετέχουν. Η σύγχρονη Ζαν Ντ Αρκ , Καρόλα μπαίνει μπροστά

- Η κοινωνία, ανακαλύπτει μέσα από τα λόγια ενός μικρού κοριτσιού από την Σουηδία, την ανθρωπιστική κλιματική αλλαγή και την συγκινητική προσπάθεια των πολυεθνικών να πείσουν για το πόσο νοιάζονται για το κλίμα και όχι για τα τεράστια κέρδη της πράσινης ενέργειας.

- Οι πολίτες στην Ευρώπη ανακαλύπτουν τον φασιστικό κίνδυνο, που προέρχεται από τους ''ακροδεξιούς'' Όρμπαν, Σαλβίνι κ.α. την στιγμή που ο Μακρόν δολοφονεί διαδηλωτές και επιβάλει δικτατορικά μέτρα και τα Ευρωπαϊκά κράτη, συνομιλούν ισότιμα με τους αυτοπροσδιορισμένους φασίστες της Ουκρανίας

- Μαθαίνει τέλος ο σύγχρονος άνθρωπος, τον φυλετικό ρατσισμό. Ειδικά στις ΗΠΑ. Τον ανακαλύπτει τώρα, ενώ τόσο καιρό αγνοούσε για τα χρόνια σκλαβιάς στις βαμβακοφυτείες του νότου. Για τους Ντίξις και τους Γιάνκις που σφάζονταν και παράλληλα έσφαζαν και ''νέγρους''. Για τους φλεγόμενους σταυρούς της Κου Κλουξ Κλαν και τα λιντσαρίσματα των εγχρώμων, για τα εγκλήματα στον Μισισιπή και πολλά άλλα.

Διδάσκεται τώρα μετά από χρόνια αστυνομικής βίας,σε μια χώρα όπου ο σερίφης - αστυνομικός, πρώτα πυροβολεί και μετά συλλαμβάνει. Όπου κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους από την αστυνομική βία και καταστολή, λευκοί, έγχρωμοι , Τσικάνος από την Νότια Αμερική, χωρίς κανείς να διαδηλώσει γι αυτούς, παρά μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Και όλα αυτά γίνονται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου είναι φανερό πια το γιατί. Και το γιατί δεν κρύβεται πουθενά αλλού, παρά στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Και που οδηγούν όλα αυτά; Σε μια νέα περίοδο ''ιεράς εξέτασης'', σε μια αστυνομία σκέψης, όπου θα παρακολουθείσαι και θα δικάζεσαι για τις απόψεις σου, εφόσον ξεφεύγουν από τα ορθοπολιτικά πρότυπα.

Το δυστοπικό σενάριο του Όργουελ, αναδεικνύεται σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Μόνο που η πραγμάτωση του εφιάλτη του μελλοντολόγου συγγραφέα, δεν θα είναι ολοκληρωτική. Γιατί δεν θα υπάρχει ''ο μεγάλος αδελφός''. Τέλος στα φυλετικά στερεότυπα και τον σεξισμό....

Παρακολουθεί τους πάντες.....''το μεγάλο αδέλφι''



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου