Κάθε Ιούνη, ο νους ταξιδεύει στο '11


Του Περικλή Δανόπουλου

Κάθε Ιούνη, ο νους ταξιδεύει στο 11. Σ'εκείνο το πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα φαινόμενο, των πλατειών ή των αγανακτισμένων όπως βαπτίσθηκαν.Και όσο περνάνε τα χρόνια, οι εικόνες αντί να θολώνουν, ξεκαθαρίζουν και αυξάνονται τα ερωτήματα. Έμεινε άραγε κάποια παρακαταθήκη από όλα αυτά;

Το μόνο σίγουρο κάνοντας αυτοκριτική αλλά και κριτική, είναι πως τελικά βρεθήκαμε πολλοί στο ίδιο σημείο, αλλά όχι με το ίδιο κίνητρο. Ενδεχομένως ούτε και με τον ίδιο στόχο. Συμφωνούσαμε ωστόσο, πως το πολιτικό προσωπικό στο σύνολό του, δεν εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του λαού, αλλά της ολιγαρχίας. Από όποιο μετερίζι κι αν ερχόμασταν, το βλέπαμε καθαρά.

Συμφωνούσαμε; Ίσως όχι τόσο τελικά. Γιατί το κίνημα πήρε χαρακτηριστικά αντιμνημονιακά, αλλά χωρίς να ξεκαθαριστεί τι ήταν τελικά το πλέον απεχθές στο μνημόνιο. Για άλλους υπερίσχυσε η ταξική διάσταση, για άλλους η εθνική. Υπήρξε όμως μια σύγκλιση και αυτή αφορούσε στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, αφού με αυτή ούτε εθνική πολιτική γίνεται ούτε και κοινωνική.

Αλλά απ ότι φάνηκε και αυτά ακόμα ξεχάστηκαν. Και όσο περνούν τα χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για τα μνημόνια, αλλά για το ποιός τα εφαρμόζει. Η περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε φανερό, αφού στηρίχτηκε κυβέρνηση που ψηφίστηκε για τον αντιμνημονιακό λόγο της και έφερε το πιο σκληρό μνημόνιο η ίδια τελικά. Η εθελοτύφλωση του αριστερισμού, δεν άφηνε να φανεί ξεκάθαρα, η μετατροπή σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, με αριστερή εσάνς.

Το καταπιεσμένο συναίσθημα όσων κατέβηκαν το '11, για να ''ρίξουν'' την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, παρέμεινε καταπιεσμένο μέσα στο γενικό κλίμα, δεν βρήκε διέξοδο την περίοδο Σαμαρά και βρίσκει έκφραση σήμερα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αίφνης, οι συναγωνιστές της εποχής, από τους αγανακτισμένους μέχρι τα Ειρηνοδικεία, τα βρίσκουν όλα καλά πλέον , από την στιγμή που κυβερνά , ο ''γητευτής του κορονοιού''. Ξεχάστηκε και η μέγιστη προδοσία της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, ξεχάστηκε και το μνημόνιο και η δανειακή, αφού τα οράματα της δεξιάς ολοκλήρωσης, έστω και με νεοφιλελεύθερη μόχλευση, μοιάζουν να πραγματώνονται. Και όποιος ασκεί κριτική στην πολιτική του Κ. Μητσοτάκη, αντιμετωπίζεται με χλευασμό, ειρωνία, μπλοκάρισμα διαδικτυακό και λοιπά.

Αυτό ονομάζεται αμοραλιστικός πολιτικός κυνισμός, και σε τελική ανάλυση , ο φανατισμός των ''αναβαπτισμένων δεξιών'', παίρνει χαρακτηριστικά γενιτσαρισμού. Ξεχάστηκαν τα προτάγματα των πλατειών, έσβησε και το καντήλι της ανεξάρτητης Ελλάδας, εμπρός στον νεορεαλισμό της ''ηλεκτρικής αυτοκίνησης''.....

Να διευκρινίσω πως έχω πολλούς φίλους, προερχόμενους και από τα δεξιά και από τα αριστερά, και μας συνδέει η αγάπη για την πατρίδα, την λευτεριά, την εθνική ανεξαρτησία , γιατί έχουμε απορρίψει ένα συνολικά δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό, δεν αναζητούμε τον καλύτερο.....Τσολάκογλου και κύρια γιατί δεν κάνουμε γαργάρα τις αρχές που υπηρετούσαμε και τότε και τώρα.

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον.

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. ΧΑΙΡΕΤΕ; Χρειάζεσαι δάνειο?
  Παρέχουμε όλους τους τύπους δανείων: Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, δάνειο ενοποίησης χρέους, δάνειο για την εξόφληση των λογαριασμών σας και πολλά άλλα.

  Χρειάζεστε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας;
  Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με δάνειο για την εκτέλεση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών σας έργων, της εταιρείας σας ή ενός έργου για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

  Χρειάζεστε ένα επενδυτικό ταμείο;
  Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης email: novaglobalfinances@gmail.com

  Τι προσφέρουμε;
  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια, και επίσης μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια με πολύ λογικό επιτόκιο. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Μπορούμε να βοηθήσουμε!
  Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Επιδιώκουμε μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε διαπραγματευτεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει αμέτρητα δάνεια στην εποχή μας .

  Στείλτε αίτημα δανείου τώρα !!!
  Όνομα: Camilla Karlsen (αξιωματικός του κέντρου δανείων)
  Επικοινωνία: novaglobalfinances@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή