Κατώτερο των περιστάσεων το πολιτικό προσωπικό της χώρας


Αναλώνονται στην σκανδαλολογία και επιζητούν την κομματική πόλωση ενώ εκατοντάδες χιλιάδες μένουν άνεργοι

Μπόχα και δυσωδία μόνο, ενώ η Ελλάδα βυθίζεται εν μέσω μίας πρωτόγνωρης ύφεσης λόγω των μέτρων προστασίας που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες βδομάδες, μαζί με την πρωτόγνωρη ύφεση βιώνουμε και μία πρωτόγνωρη κατάρρευση της πολιτικής στην Ελλάδα. Τα κόμματα  αναλώνονται σε εκατέρωθεν επιθέσεις με αποκαλύψεις για σκάνδαλα και κακές πρακτικές.

Και ενώ η προσοχή των πολιτών στρέφεται προς τα σκάνδαλα και η κοινωνία πολώνεται, η ανεργία εκτοξεύεται, οι εξώσεις γίνονται κατά χιλιάδες όπως και οι διακοπές ρεύματος.

Αποκαλυπτικά τα νούμερα για την αφορά εργασίας. Τον Μάιο που παραδοσιακά γίνονται πολλές χιλιάδες εποχικές προσλήψεις, φέτος έγιναν 224.000 λιγότερες προσλήψεις. Συγκεκριμένα, το 2019, έγιναν τον Μάιο 323.524 προσλήψεις, ενώ το 2020 μόλις 99.257.

Αν μάλιστα εξετάσει κανείς το διάστημα Ιανουαρίου – Μαϊού, έγιναν 518.065 προσλήψεις λιγότερες. Από 1.130.113 που πραγματοποιήθηκαν το 2019, φτάσαμε στις 612.048 φέτος.

Από τις 7 Ιουλίου οι εργαζόμενοι σε καταλύματα που δεν θα λειτουργήσουν φέτος, λόγω πανδημίας, θα πρέπει να μπουν μόνοι τους να κάνουν την αίτηση για το επίδομα των 534 ευρώ. Όσα ξενοδοχεία ανοίξουν, θα πρέπει να τους προσλάβουν κι έπειτα να τους βγάλουν σε αναστολή ώστε να δικαιούνται το εν λόγω επίδομα.

Τα στοιχεία και από την Κρήτη είναι συγκλονιστικά. 123% αύξηση ανεργίας σε σχέση με τον προηγούμενο Μάη καταγράφηκε στο νησί. 43.000 περισσότεροι άνεργοι. Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ περνά τα ανεξόφλητα χρέη στην JP Morgan, ενώ οι τράπεζες δεν στηρίζουν τους μικρούς επιχειρηματίες, παρά τις ρητές εντολές που έχουν λάβει από την κυβέρνηση, λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει.

Ο κίνδυνος εκατοντάδων χιλιάδων λουκέτων στους επόμενους μήνες είναι ορατός αφού οι πραγματικές συνέπειες όλων αυτών που ζούμε όλοι συνηγορούν ότι θα φανούν πραγματικά από τον Σεπτέμβρη. Υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος όχι της φτώχειας, αλλά της πείνας για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ αναμένουμε την έλευση των τουριστών, δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης στην περίπτωση της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα δωμάτια – απομόνωσης στα ξενοδοχεία, προκαλούν ανησυχία ως προτάσεις αφού μοιαζουν τελείως παράλογα ενώ ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές καταγγέλουν σοβαρές έλλειψεις.

Χαρακτηριστική είναι και η παρέμβαση του Χανιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη όπου στη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγειας κ. Βασίλη Κικίλια επισήμανε ότι παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα λειτουργούν 8 Κινητές Μονάδες για τον κορωνοϊό στα Χανιά, λειτουργεί μόλις 1 με την απάντηση του Υπουργού να προκαλεί ανησυχία. Είπε ότι δεν υπήρχε… ενδιαφέρον από νοσηλευτές!

Υπάρχουν τόσα πολλά ζητήματα που χρήζουν πολιτικής παρέμβασης και αποτελούν εύφορο πεδίο για την άσκηση σκληρής και αναγκαίας αντιπολίτευσης όμως αντ’ αυτού, τι κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας;

Αναλώνονται στην σκανδαλολογία προσπαθώντας να καλύψουν το κενό των πολιτικών προτάσεων και την ανικανότητα να διαχειριστούν την κατάσταση.

Πηγή: ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣΔρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου