Ο βολικός ''κορωνοϊο-διχασμός'' ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Ο μέσος σκεπτόμενος πολίτης, ταλαιπωρήθηκε όπως όλοι στην δίνη του κορωνοϊού. Δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του ιού και στάθηκε κριτικά απέναντι στον τρόμο που σκόρπισε η κυβέρνηση και τα μέσα. Ο πολίτης αυτός, υφίσταται καθημερινά έναν πρωτόγνωρο φασισμό από συμπολίτες του, στα supermarket,στις τράπεζες, στις συγκοινωνίες.

Αρχικά είναι ο ''κορωνοφασισμός''. Όλοι αυτοί που έχουν στοιχηθεί πίσω από την κυβέρνηση, που εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές, που δεν σκέφτηκαν ποτέ να αμφισβητήσουν τους ιθύνοντες, παρά τις αντιφάσεις και τι παλινωδίες τους. Είναι αυτοί που βάζουν την μάσκα μέχρι την μέση των ματιών, και στο βλέμμα τους αντικρίζεις την μοχθηρία. Έτοιμοι να σε κατασπαράξουν και να σε καταγγείλουν αν δεν φοράς μάσκα ή αν δεν τηρείς τις αποστάσεις, έχοντας λες μια μεζούρα στην τσέπη.

Είναι και ο ''αντικορωνοφασισμός''. Είναι όλοι αυτοί που αρνούνται την ύπαρξη του ιού , που αμφισβητούν τους θανάτους παγκοσμίως. Κάθονται δίπλα σου με πρόθεση να σε ακουμπήσουν στο λεωφορείο, χωρίς μάσκα σου μιλούν στα 20 εκατοστά, βήχουν επιδεικτικά.

Για τους πρώτους, ένα έχω να πω. Όσο και αν είναι πιστά σκυλάκια του συστήματος, μάταια περιμένουν ανταμοιβή. Επί πλέον είναι και κορόιδα, αφού περνούν την προπαγάνδα τζάμπα, ενώ άλλοι τσέπωσαν εκατομμύρια.

Για τους δεύτερους....της ιδεολογίας του ''αντιδιαλεκτικού κορωνομηδενισμού'', δεν κάνουν καμία επανάσταση και αντίσταση, με το να αρνούνται πεισματικά τα πάντα γύρω από μια επικίνδυνη έστω νόσο.

Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν αφορούν άτομα, τα οποία έχουν επιχειρήματα υπέρ ή κατά, που στέκονται διαλεκτικά στο φαινόμενο, που έχουν την δική τους τεκμηρίωση.

Και επειδή το διαίρει και βασίλευε βολεύει το εξουσιαστικό σύστημα, επειδή όταν είσαι ελεύθερος πολίτης, στο δικό σου ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, όλα μπορείς να τα λύσεις με δημόσιο διάλογο. 

Και επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, γι' αυτό κι εγώ θα συνεχίσω με το δικό μου αφήγημα: ''Και κυρίως αναφέρω πως η ΕΕ πρέπει να διαλυθεί και η Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητη''




Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου