Όταν η δημοκρατία καταργείται στο όνομα της ''δημοκρατίας''


Του Περικλή Δανόπουλου

Το κράτος όχι μόνο περνάει νόμους, όχι μόνο τους εφαρμόζει αλλά και τους ερμηνεύει, πιέζοντας και την δικαστική εξουσία που μόνο ανεξάρτητη δεν είναι :

"Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να μεταβάλει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών". (Ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019).

Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, η ερμηνεία για το πως ''επιχειρείται βίαια η κατάλυση του... δημοκρατικού πολιτεύματος'', είναι καθαρά θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης, η οποία μπορεί να ξεφορτώνεται ''ενοχλητικούς'' πολίτες και ειδικά σε περιόδους μεγάλων συγκεντρώσεων και συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής, με το να τους παραπέμπει για την τέλεση του παραπάνω αδικήματος.

Με αυτό τον τρόπο, άνθρωποι οι οποίοι κάποια στιγμή θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, την ζωή τους την ίδια είναι δυνητικές απειλές προς το πολίτευμα και ενδεχομένως μπορεί να τιμωρούνται μέχρι και δέκα χρόνια.

Με το ''δημοκρατικό μας πολίτευμα'', την ''ανεξάρτητη δικαιοσύνη'' αλλά και με τον ''εκσυγχρονισμό'' του ποινικού αλλά και σωφρονιστικού συστήματος, κάποιος πολίτης που θα διαδηλώσει και θα συλληφθεί σε επεισόδια, και καταδικαστεί, θα εκτίσει ποινή περίπου όση και ένας δολοφόνος, παιδεραστής, που καταδικάστηκε σε...ισόβια.

Όλο αυτό αποτελεί την παράνοια των κανονιστικών πλαισίων, τα οποία έρχονται απ έξω και εφαρμόζονται κατά γράμμα, από τις εκάστοτε δοσιλογικές κυβερνήσεις.

Γι αυτό κι εγώ θα συνεχίσω με το δικό μου αφήγημα
''Και κυρίως αναφέρω πως η ΕΕ πρέπει να διαλυθεί και η Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητη''

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου