Υπεράσπιση του Περιβάλλοντος απέναντι στους νόμους του Κράτους


Παγκόσμια ημέρα για την προστασία του περιβάλλοντος  σήμερα και σε όλη την επικράτεια διοργανώνονται συλλαλητήρια ενάντια στους αντι-περιβαλλοντικούς  νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση  με πρόσχημα την  ανάπτυξη της  πράσινης οικονομίας  και  την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής.

Ο χωρισμός των περιοχών natura  σε ζώνες  στις οποίες θα επιτρέπεται επιχειρηματική δραστηριότητα, η μετατροπή χρήσης γης χιλιάδων στρεμμάτων σε αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα και οι συνέπειες  κοινωνικές και οικονομικές, με την αλλοίωση της φυσιογνωμίας ιστορικών και φυσικού κάλλους περιοχών, με καταστροφή για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τον τουρισμό, είναι τα κύρια σημεία που επικεντρώνονται οι διαμαρτυρίες.

Το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα σχέδια της ενεργειακής της  πολιτικής, που είναι η απολιγνιτοποίηση  και η χρήση του εισαγόμενου φυσικού αερίου και των ΑΠΕ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πολιτική που συνεπάγεται  την αύξηση του  ενεργειακού κόστους,, την ενεργειακή φτώχεια και πάνω από όλα την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας . 

Η πλήρης υποταγή στις  επιταγές της ΕΕ , τα οικονομικά συμφέροντα γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων  είναι τα κίνητρα της κυβέρνησης που υπάρχουν πίσω από το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που πέρασε.

Συγκεκριμένα σήμερα 5 Ιουνίου 2020 από  κινήματα, πολιτικούς φορείς –συλλόγους, συντονιστικά αγώνων,   διοργανώνονται κινητοποιήσεις σε:

ΑΘΗΝΑ 18:00 – Βουλή  
                     
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18:00 - Λευκός Πύργος
        
ΒΟΛΟΣ 19:00 -  Παραλία   
 
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 19:00 Κεντρική Πλατεία  
                   
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 19.00 - Περιφέρεια Ιωαννίνων 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19:00 - Πλατ.Ελευθερίας  
    
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 18:30 – Αρχαιολογικό Μουσείο   

ΛΕΥΚΑΔΑ 19:30-Πλ.Αγ.Μηνά

ΚΕΡΚΥΡΑ    18:30 Πλατεία Δημαρχείου 19:30 Πεντοφάναρο 
     
ΠΑΤΡΑ 19:00 - Πλατεία Αγ.Γεωργίου 
     
ΠΥΡΓΟΣ 19.00 Κεντρική Πλατεία  
 
ΣΙΦΝΟΣ 12:00 - Καμάρες  
                          
ΧΑΝΙΑ 19:00- Πλατεία Αγοράς   



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου