''Μαθηματικά'' της ''αριστείας'' για να (δια)λυθεί το συγκοινωνιακό ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Ωσανά!!!! Βρέθηκε η λύση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση αν η πληρότητα του λεωφορείου είναι στο 65%.

Πραγματικά σοφή λύση, από το επιτελείο της αριστείας.

Το ΄΄κόλπο΄΄ έχει ως εξής : ο οδηγός που θεωρείται υπεύθυνος και οι επιβάτες θα έχουν προμηθευτεί μια απλή μικρή αριθμομηχανή. Μπαίνοντας μέσα στο λεωφορείο, θα μετράνε τους επιβάτες και μετά με την βοήθεια της αριθμομηχανής, θα κάνουν τον υπολογισμό, χωρητικότητα του λεωφορείου επί 65%. 

Εφ' όσον δεν υπερβαίνουν τον αριθμό, θα επιβιβάζονται. Αν κάποια στιγμή, επιβιβαστούν ταυτόχρονα 2-3 επιβάτες και ο αριθμός ξεπεραστεί, τότε απλά αυτός που δέρνει καλύτερα, θα παραμένει στο λεωφορείο. Σε ώρες αιχμής, αυτό θα επαναλαμβάνεται σε κάθε στάση , αφού από φθινόπωρο και μετά , από την αφετηρία θα γεμίζει το λεωφορείο. 

Μέση διάρκεια διαδρομής, πχ. 214 Ζωοδόχου Πηγής-Ακαδημία, 4 ώρες και 48 λεπτά. Για γραμμές όπως το 550, Φάληρο-Κηφισιά, ο μέσος χρόνος διαδρομής υπολογίζεται σε 9 ώρες και 37 λεπτά.

Οι τυχεροί που θα μπαίνουν στα λεωφορεία της μεγάλης φυγής, που περνούν από την Πανεπιστημίου και τον μεγάλο περίπατο, θα μπορούν να κάθονται περιμένοντας , στα κακόγουστα, αξίας 5.000 ευρώ παγκάκια και να προμηθεύονται πολεμοφόδια για τυχόν ξύλο, από τι ξεραμένες ψευδοπιπεριές των 350 ευρώ.

Όχι , φυσικά και δεν είναι ηλίθιοι. Τεστάρουν τα ήδη σπασμένα νεύρα μας. Έτσι κι αλλιώς, όσοι σχεδιάζουν μέτρα για τα ΜΜΜ, δεν έχουν μπει και ούτε πρόκειται σε λεωφορείο.

Όχι δεν είναι ηλίθιοι. Ηλίθιοι και επικίνδυνοι είναι όσοι τους ψήφισαν και ετοιμάζονται να τους ξαναψηφίσουν.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου