Ή με την ειρήνη ή με την πέμπτη φάλαγγα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ


Του Νίκου Μπογιόπουλου

1) Ο,τι διαπράττει η (ΝΑΤΟική σύμμαχος) Τουρκία το διαπράττει την στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις πανηγυρίζουν ότι διάγουμε την περίοδο των “πιο στενών σχέσεων από ποτέ” της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.
Το διαπράττει την ώρα της μετατροπής της Ελλαδας σε γενικευμένη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, από Σούδα μέχρι Αλεξανδρούπολη.
Την ώρα που ο Πάιατ περιφέρεται σαν ανθύπατος ανά την επικράτεια και η χώρα του εκδίδει ανακοινώσεις για “αμφισβητούμενα νερά” στο Καστελόριζο!
Την ώρα του “αγγελικού” Τραμπ και του “προβλέψιμου σύμμαχου”.
Την ώρα που ο Πομπέο και οι ΗΠΑ πιέζουν για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και δηλώνουν ότι το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν είναι δεσμευτικό!
Την ώρα που το ΝΑΤΟ και ο γενικός γραμματέας του αναγνωρίζουν ντε φάκτο σαν βάσιμες τις προκλήσεις της Τουρκίας στήνοντας “τεχνικούς διαλόγους” ενώ το Ορουτς Ρέις αλωνίζει και στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει!
Την ώρα, δηλαδή, που κάθε σαχλό κοψομέσιασμα προς τους Αμερικάνους διαφημίζεται σαν “υψηλή διπλωματία ενίσχυσης της ασφάλειας της Ελλάδας”…

2) Ο,τι διαπράττει η Τουρκία το διαπράττει την στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις των “Μένουμε Ευρώπη”, των “μένουμε τρόικες”, των “μένουμε μνημόνια” και των “οχι-ναι” όλων των αποχρώσεων, παρακολουθούν τις μπίζνες των “εταίρων” με την Αγκυρα (μεταξύ άλλων και το εμπόριο όπλων) που ξεπερνούν τα 150 δισ. ευρώ.
Το διαπράττει ενώ οι καλοί μας “ευρω-εταίροι”, αυτοί που σκίζουν τα ιμάτιά τους για την… Λευκορωσία, την ώρα των επιθέσεων σε δυο κράτη – μέλη της ΕΕ φλυαρούν και υποκρίνονται περί ανύπαρκτων κυρώσεων κατά Ερντογάν.
Την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν τα ευρωτουρκικά σύμφωνα για το μεταναστευτικό και μετέχουν σε τραπέζια μυστικής διπλωματίας στο Βερολίνο.
Την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις να στρουθοκαμηλίζουν περί την…”ευρω-αλληλεγγύη”, πανηγυρίζουν σαν εθελόδουλοι νεοσύλεκτοι του ευρωατλαντισμού για το εξελισσόμενο “γερμανικό (γαλλικό) νούμερο” και να φτάνουν στο σημείο να κάνουν δηλώσεις που πετούν στον κάλαθο των αχρήστων το δικαίωμα της χώρας για χωρικά ύδατα 12 μιλίων!

3)
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Ιδού η πέμπτη φάλαγγα, ο Δούρειος Ιππος που οι ελληνικές κυβερνήσεις αποκαλούν “συμμάχους” και “εταίρους”.
Αυτοί οι “σύμμαχοι” και “εταίροι” είναι, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με την Ρωσία, που κάνουν πλάτες στην άρχουσα τάξη της Τουρκίας στη Συρία, στο Ιρακ, στην Κύπρο, στον Καύκασο.
Που αδιαφορούν για την επιθετικότητά της στην Κύπρο.
Που ανέχονται και αδιαφορούν για την επέμβασή της στην Λιβύη.
Που απλώς… παρακολουθούν και νίπτουν τας χείρας τους απέναντι στην τακτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας σπρώχνοντας έτσι στον διακηρυγμένο στόχο του κεφαλαίου για “συνδιαχείριση” του Αιγαίου με την ελληνική αστική τάξη.

4) Οι εξελίξεις επιτάσσουν εγρήγορση χωρίς να χάνεται η ψυχραιμία. Επιτάσσουν αποφασιστικότητα και πειθαρχία. Επιτάσσουν να δούμε και να απαλλαγούμε από όλα, όσους και ό,τι υπονομεύει και την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας, από τις άθλιες συμπορεύσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ μέχρι τις εμπλοκές της από τον Λίβανο έως το Αφγανιστάν, και όπως σχεδιάζεται τώρα, και στο Μάλι!

5) Η μόνη ασπίδα της πατρίδας μας είναι ο ίδιος ο λαός μας. Είναι το στραπατσαρισμένο Διεθνές Δίκαιο. Είναι οι γέφυρες φιλίας με τους άλλους λαούς. Είναι εκείνη η διπλωματία και η ετοιμότητα που διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση το “ούτε σπιθαμή γης”. Είναι, τελικά, η διαφύλαξη της ειρήνης. Με ένα πλατύ, ρωμαλέο, αντι-ιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό μέτωπο, που δεν επιτρέπει τα “πεζούλια” μας να μπουν σε διαπραγμάτευση, ούτε να γίνουν το λάφυρο των Exxon, των Total, των από δω κι από κει κοντσόρτσιουμ. Είναι να πεταχτούν έξω από τη χώρα οι “σύμμαχοι” και “εταίροι” – κερκόπορτες όσων αμφισβητούν και προσβάλλουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Και σε κάθε περίπτωση: Τα παιδιά μας δεν είναι κρέας για τα κανόνια, αλλά ούτε και ραγιάδες υπό καμία ξένη σημαία.

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου