Πόση ακόμη ανοχή σε ''εταίρους'' και ''προστάτες'';


Του Παντελή Βούλικα 

Αν η Τουρκία συνεχίσει τις μονομερείς ενέργειες θα έχει συνέπειες”. 

Αυτό ήταν το πνεύμα των συμπερασμάτων της συνόδου Κορυφής της ΕΕ και η Κυβέρνηση δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη!

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της κοροϊδίας ας δούμε τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η Τουρκία χωρίς να έχει συνέπειες: 

Δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για στρατιωτικές ασκήσεις, παραβιάζει καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο με υπερπτήσεις οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, διατηρεί στα παράλια της Ιωνίας τη στρατιά Αιγαίου με σαφή επιθετικό προσανατολισμό (εκατοντάδες αποβατικά σκάφη), απειλεί την Ελλάδα με κήρυξη πολέμου σε περίπτωση που η τελευταία ασκήσει το δικαίωμα που της δίνει το διεθνές δίκαιο για  επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 νμ, έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα το 40% της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει εγκαταστήσει μόνιμα γεωτρύπανα και πολεμικά σκάφη στην Κυπριακή ΑΟΖ σε θαλάσσιες ζώνες που καλύπτονται με καθόλα νόμιμες διεθνείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ, απειλεί με άνοιγμα των συνόρων της στα εκατομμύρια μετανάστες που φιλοξενεί στο έδαφός της αν δε λάβει τεράστια κονδύλια από την ΕΕ.

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία για να έχει συνέπειες; Να καταλάβει 3-4 ελληνικά νησιά;

Η Τουρκία βέβαια έχει ήδη εισβάλει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στέλνοντας χιλιάδες μουσουλμάνους πρόσφυγες από τα μικρασιατικά παράλια. 

Εκτός αν βέβαια και τότε βγει ανακοινωθέν από την ΕΕ που να αναφέρεται σε συνέπειες στο μέλλον αν η Τουρκία συνεχίσει την ίδια πολιτική…

Στο κείμενο συμπερασμάτων δεν γίνεται καν αναφορά σε συγκεκριμένες “συνέπειες” αν συνεχιστεί η Τουρκική επιθετικότητα. Ούτε λόγος για κυρώσεις. Ούτε καν αναφορά στη μόνη ελληνοτουρκική διαφορά που μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τη γείτονα: τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Παρόλα αυτά αντί το κείμενο να απορριφθεί από την κυβέρνηση ως απαράδεκτο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος!!

Δηλαδή να πιστέψουμε ότι η νύχτα είναι μέρα, ότι κερδίσαμε ενώ χάσαμε. Πόση ακόμα ανοχή στους “εταίρους” και “προστάτες” μας; Και με τι αντάλλαγμα;

Μήπως πήραμε εγγυήσεις για την εθνική μας κυριαρχία ή διαβεβαιώσεις για στρατιωτική συνδρομή σε περίπτωση υλοποίησης των τουρκικών απειλών; 

Τίποτα από όλα αυτά.

Ακόμα και η μικρή Κύπρος ύψωσε ανάστημα και ζήτησε κυρώσεις στην Τουρκία για ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα και όχι υποσχέσεις για το μέλλον…

Η κυβερνητική πολιτική περιορίζεται στο ρόλο της ψωροκώσταινας ελπίζοντας ότι στο μέλλον κάτι μπορεί να κάνει η ΕΕ και για μας.

Σε ένα πολυπολικό κόσμο, έχουμε υψώσει τείχη απομόνωσης απέναντι σε άλλους ισχυρούς διεθνείς παίκτες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία δηλώνοντας απόλυτη πίστη σε Αμερικανούς, Γάλλους, Γερμανούς και τους δορυφόρους τους. Ιδιαίτερα τα εξοπλιστικά δεν τα συζητάμε με κανένα άλλον.

Και η απάντησή τους; Δεν δεσμευόμαστε για τίποτα. Απλά, ψωνίστε κι άλλα όπλα γιατί την -απευκταία- κρίσιμη στιγμή θα είστε μόνοι.

Κι εμείς, …εύκολα τσιμπάμε.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου