Τα συνεταιράκια


Του Γιώργου Καραγιάννη 

Και για όσους διατηρούσαν έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το ρόλο που παίζει το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης στην προσπάθεια των Αμερικάνων να περικυκλώσουν και απομονώσουν  σε όλα τα επίπεδα ( και θρησκευτικά) την Ρωσία του Πούτιν, (ρόλο ατζέντη των αμερικανικών συμφερόντων και διάφορων φασιστών τύπου Ποροσένκο που στηρίζουν οι ΗΠΑ) ήρθε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Τραμπ , ο πολύς Μάικλ Πομπέο να διαλύσει τις τυχόν αυταπάτες. 

Ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών πήγε χθες στο Φανάρι και αφού τα κουβέντιασαν με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο βγήκε και είπε αυτό που για τους πολλούς  ήταν τούμπανο και για τους φαναριώτες ρασοφόρους κρυφό καμάρι: 

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος («βασικός  εταίρος με τις ΗΠΑ» ο κατά τα άλλα απολίτικος θρησκευτικός ηγέτης). Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο», ανάφερε στο τουίτερ, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά   και την τιμή  για την συνάντηση με τον ηγέτη «του Ορθόδοξου κόσμου».  

Αλλοίμονο, με τόσα που έχει προσφέρει ο Βαρθολομαίος στην πολιτική των ΗΠΑ του αξίζει κάθε έπαινος. Και ας καεί το παληάμπελο της ενότητας των ορθοδόξων.  


Ο… «ευσεβής» Πομπέο και η γυναίκα του που έχει βαφτιστεί ορθόδοξη ανάβουν κερί στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Λίγο τόχετε μ’ αυτή την στήριξη από το Φανάρι; Ούτε τάμα να το’χε ο Αμερικάνος…

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε  εμείς γι αυτή την κατάντια, που έχει όμως τεράστιες γεωπολιτικές συνέπειες, είναι να επαναλάβουμε αυτό που γράφαμε από Γενάρη του 2019 όταν το Φανάρι αναγνώρισε την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας»: 

 «Η απόφαση του Φαναρίου και προσωπικά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παραδώσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στους έως προχθές μη αναγνωριζόμενους από τις άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες μητροπολίτες, φίλους της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου αποτελεί μια ξεκάθαρη πολιτική πράξη, υπαγορευμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενταγμένη στο γενικότερο σχέδιο της απομόνωσης και περικύκλωσης (και στον εκκλησιαστικό τομέα) της Ρωσίας του Πούτιν, στο νέο ψυχροπολεμικό τοπίο που έχει ήδη διαμορφωθεί στον κόσμο» («Ουκρανία: Όταν οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί προκαλούν εκκλησιαστικό σχίσμα», Ημεροδρόμος, 7.1.2019) 

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

 1. Γεια σας, η εορταστική περίοδος είναι και πάλι εδώ. Εκείνοι που επωφελήθηκαν από εμάς πρέπει να εμφανιστούν και να μαρτυρούν για εμάς. Όσοι χρειάζονται δάνειο πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μου τώρα.

  Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι Γερμανός και παρέχω χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Χρειάζεστε ένα γρήγορο, μακροπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο δάνειο με σχετικά χαμηλό επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3%; Σας επηρεάζει η δυσκολία της οικονομίας; ή σας έχει αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά σας ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα; Προσφέρουμε ασφαλή δάνεια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μου το αίτημά σας μέσω email: spotlightglobalservices@gmail.com ή WhatsApp: +4915758108767

  * Αναζητάτε χρηματοδότηση για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;
  * Αναζητάτε δάνεια για την εκτέλεση μεγάλων έργων;
  * Χρειάζεστε δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες;
  * Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο για διάφορους σκοπούς;

  Εάν η απάντησή σας είναι ναι, η εταιρεία μου μπορεί να σας βοηθήσει. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσία δανείου.

  * Μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ.
  * Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 1 έως 30 ετών για αποπληρωμή.
  * Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ εβδομαδιαίου, μηνιαίου και ετήσιου προγράμματος αποπληρωμής.
  * Ευέλικτοι Όροι Δανείου.
  * Μπορείτε να κάνετε αίτηση μαζί μας οπουδήποτε στο δικό σας βολικό μέρος και ώρα.

  Εάν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: | spotlightglobalservices@gmail.com | Ή WhatsApp: +4915758108767

  Έχετε 100% εγγύηση ότι θα λάβετε το δάνειο σας στο τέλος αυτής της συναλλαγής δανείου.

  Μπορείτε εύκολα να μας δείτε στον ιστότοπό μας μέσω: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Είμαστε παθιασμένοι με το να μετράμε την οικονομική ένταξη. Τα δάνεια και τα επενδυτικά μας προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν άνεση και αξία.

  Με το Spotlight Global Financial Services, μπορείτε να αποχαιρετήσετε όλη την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες σας καθώς είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποδοτικοί, γρήγοροι και δυναμικοί

  Θερμές χαιρετισμοί
  Κλαούντια Κλέιν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι,αλλά να πούμε και του στραβού το δίκιο.Ο Ρώσος σε καμιά περίπτωση δεν ειναι καλύτερος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή