Το δεύτερο κύμα της τρομολαγνείας ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Με το δεύτερο κύμα της...''πανδημίας'', ήρθε και το δεύτερο κύμα της τρομολαγνείας. Μόνο που τώρα, εκτός από την κυβέρνηση που προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της και την ανικανότητα της, τον ρόλο του λαγού, ανέλαβαν και πάλι πολίτες. Πολίτες που , είτε δια ζώσης , είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιδίδονται με κάθε τρόπο στην διασπορά του τρόμου.

Δεν είμαι ειδικός για να μετρήσω την μεταδοτικότητα του covid, μπορώ όμως να πω με σιγουριά, πως η μεταδοτικότητα του τρόμου, είναι πάρα πολύ μεγάλη. 

Κι εδώ ερχόμαστε στο δια ταύτα. Την ώρα που πολίτες συζητούν για το αν θα πρέπει  να γίνει ένα γενικό, ολικό lock down, όσο ο κοινωνικός αυτοματισμός θριαμβεύει, από την πλευρά της εξουσίας, περνάν απρόσκοπτα όλα εκείνα τα μέτρα και οι νόμοι που φέρνουν όλο και πιο κοντά το Lock down των ελευθεριών μας. Πόσοι άραγε συζητούν τον νέο πτωχευτικό, που πέρασε και θα σημάνει στο πολύ κοντινό μέλλον, την ποινικοποίηση της δυστυχίας όσων αδυνατούν να πληρώσουν; 
Αυτό ακριβώς έχει περιγράψει η Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο "Σοκ και δέος". Το πως δηλαδή τα πιο άνομα και σατανικά σχέδια, γίνονται πράξη μετά από μια φυσική καταστροφή, ή άλλο γεγονός όπως η πανδημία. Ο απόλυτος τρόμος που οδηγεί στην απόλυτη εργαλειοποίηση και στο τέλος ελευθεριών και των ελάχιστων ψηγμάτων δημοκρατίας που παρέμειναν.

Και δυστυχώς, αυτός ο περίφημος sars-covid-2 εκτός από οτιδήποτε κάνει στον άνθρωπο, η μεγαλύτερη βλάβη του είναι στα μυαλά των ανθρώπων. Και η βλάβη αυτή είναι ανήκεστη και σχεδόν μη αναστρέψιμη.


Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Ο πανικός είναι σε κάθε περίπτωση κακό πράμμα.Αλλά όταν τόσοι άνθρωποι κιντυνεύουν να καταλήξουν στην εντατική,αν βρεθή εντατική,φταίει το "σοκ κ δέος"; Ο αριθμός των ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα είναι μεγάλος,εξ αιτίας του σύγχρονου,ανθυγειινού τρόπου ζωής,αλλά κυρίως εξ αιτίας της δυνατότητας παράτασης της ζωής σε περιπτώσεις χρονίων παθήσεων,που παρέχει η εποχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή