Δεν υπάρχει ενωμένη Ευρώπη, χωρίς κυρώσεις τώρα κατά της Τουρκίας !


Του Περικλή Δανόπουλου

Με την ΕΕ, είναι γνωστό πως η διάσταση απόψεων στην Ελληνική κοινωνία είναι μεγάλη. Υπάρχουν αυτοί που είναι ένθερμοι οπαδοί, αυτοί που θεωρούν πως θα έπρεπε να είμαστε μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά με καλύτερους όρους, αυτοί που θα ήθελαν μια σκληρή στάση, όπως αυτή του Ντε Γκωλ, με την περίφημη τακτική της άδειας καρέκλας, με την οποία μποϋκοτάριζε την τότε ΕΟΚ.

Στην ΕΕ, κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να προβούν σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αφού διαφωνούν ριζικά η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες. Επικεφαλής φυσικά το Βερολίνο, το οποίο διατηρεί διμερείς εμπορικές σχέσεις με την Άγκυρα, ενώ Ιταλικές και Ισπανικές τράπεζες, είναι εκτεθειμένες λόγω δανεισμού των Τούρκων.

Αυτό είναι η απόλυτη ξεφτίλα της λεγόμενης Ευρωπαϊκής ενοποίησης, και ταυτόχρονα η κατάρριψη της ιδεοληψίας πως χωρίς τους....εταίρους μας, θα μας επιτεθεί η Τουρκία. Δεν υπάρχει ενωμένη Ευρώπη, και πρακτικά πλέον, γιατί ουσιαστικά ουδέποτε υπήρξε. Άρα η άλλη ομάδα, αυτή όσων θέλουμε αποχώρηση από αυτό το μόρφωμα, δικαιώνεται πανηγυρικά.

Ο Όργουελ, στην φάρμα των ζώων, περιέγραψε την ΕΣΣΔ με τον δικό του τρόπο. «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα»... βάζοντας τα γουρούνια στην εξουσία, κάτι σαν το πολίτ μπυρό . Είναι βέβαιο πως αν ζούσε σήμερα, θα έγραφε παραλλαγμένη την ιστορία του, και το κυρίαρχο αφήγημα θα ήταν... όλοι οι Ευρωπαίοι είναι ίσοι, αλλά κάποιοι Ευρωπαίοι ( Γερμανοί), είναι πιο ίσοι από τους άλλους.

Για φίλους σκεπτόμενους και ανησυχούντες, ελπίζω πλέον να πείστηκαν και να πάψουν να φοβούνται ότι αν φεύγαμε, θα χάναμε το...κελεπούρι


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου