Για μπατσάδικα έχετε, αλλά λεωφορεία δεν μπορείτε να «γεννήσετε»!


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Απλά και σύντομα:

Το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνά συνολικά τα 31.000.000 ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και μεγάλο αριθμό ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λ.π).

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από τις αρχές του χρόνου έχουν παραληφθεί συνολικά 1.453 οχήματα, μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα παραπάνω συμβαίνουν εν μέσω πανδημίας κι όταν οι απαντήσεις που δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, όταν ερωτάται για ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα των λεωφορείων, είναι αυτές:

«Θα μπορούσαμε ενδεχομένως προσθέσει περισσότερα λεωφορεία. Δεν ξέρω εάν αυτό ήταν εφικτό. Αυξήσαμε σημαντικά τον αριθμό των λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιήσαμε καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης. Κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε. Προφανώς, θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο. Δεν ξέρω τι θα ήταν αυτό γιατί δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά».

Επιπλέον, με το θέμα της ενίσχυσης των λεωφορείων, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που πηγαίνουν στη δουλειά τους, αυτό που γίνεται είναι «πλακίτσα» από διάφορες υπουργάρες, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης Γεωργιάδης. Πρόκειται για τον τύπο ο οποίος έθεσε το δίλημμα αύξηση λεωφορείων για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός – άρα και η πιθανή διασπορά του κορωνοϊού  – ή κόψιμο συντάξεων. 

Και κάτι ακόμα: Η αστυνομία που ενισχύουν ο Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης με 31 εκατομμύρια ευρώ είναι αυτή που αντιμετωπίζει (δεκάδες τα περιστατικά, απο διαδηλώσεις, βία σε πρόσφυγες κ.α.) όλους μας ως τον «εχθρό λαό». Πρόκειται, δηλαδή για συνειδητή επιλογή έντασης της μπατσοκρατίας ή αλλιώς του δόγματος «νόμος και τάξη». 

Κατόπιν, όλων των παραπάνω, το συμπέρασμα είναι σαφές και ασφαλές: Για μπατσάδικα έχετε και λεωφορεία δεν μπορείτε να «γεννήσετε»! 

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου