Τα μαθηματικά των ΜΕΘ δεν ''βγαίνουν'' με τίποτα…

 

Σχόλιο του ιστότοπου 'Δρόμος ανοιχτός' : Επειδή κι εμείς διαθέτουμε συναγωνιστές με Μαθηματικές γνώσεις Πανεπιστημιακού επιπέδου προσπαθήσαμε να 'λύσουμε' την 'άσκηση' που βάζει ο Δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης και κάναμε τους υπολογισμούς. Αν λοιπόν το 85% πληρότητας ΜΕΘ αντιστοιχεί σε 315 διασωληνομένους τότε οι ΜΕΘ είναι 370, οπότε οι κενές ΜΕΘ είναι 55 και όχι 27. Αντιστρόφως, αν οι 27 κενές ΜΕΘ είναι το υπόλοιπο 15% από το 85% πληρότητας τότε συνολικά οι ΜΕΘ θα πρεπε να είναι 180 !!! Η κυβέρνηση διαρκώς λέει ψέμματα γιατί πραγματικά δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά δεν είναι μόνον αυτό γιατί το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι χρησιμοποιεί αυτό το ψέμμα για να κρατά τον λαό και την χώρα σε διαρκή περιορισμό με την επιβολή διαδοχικών lockdown ... Αυτά είναι τα "μαθηματικά" και η διαχείριση της πανδημίας από τη Κυβέρνηση της 'Αριστείας' ...

Τι ακριβώς συμβαίνει με τις ΜΕΘ; Πόσες τελικά έχουμε; Η απάντηση είναι σημαντική, γιατί όπως όλοι έχουμε καταλάβει ένας από τους σημαντικούς λόγους -αν όχι ο σημαντικότερος- των λοκντάουν ,είναι το άγχος που υπάρχει στην κυβέρνηση για την πληρότητα τους.

Τα “μαθηματικά” των ΜΕΘ με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί δεν βγαίνουν με τίποτα και κάποιος μας λέει ψέματα.

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης, έχει πτυχίο μαθηματικού και παρόλα αυτά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, όπως ομολογεί σε κείμενο του στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Γράφει:

“ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για πολύ δυνατούς λύτες: «Η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου υφυπουργού Υγείας , έχει ανακοινώσει (πολλές φορές) ότι η χώρα διαθέτει 1200 ΜΕΘ και ΜΑΘ και σύντομα θα αυξηθούν. Σήμερα στις ΜΕΘ είναι διασωληνωμένοι 315 άτομα και η ανακοίνωση των αρμοδίων, είναι ότι έχουμε πληρότητα 85% ΜΕΘ και είναι κενές μόνο 27 ΜΕΘ». Προσωπικά δεν μπορώ να βρω λύση, να δώσω μια εξήγηση με βάση τους Αριθμούς (αριθμούς ή μήπως νούμερα ( ; ) και σας διαβεβαιώνω ότι το Πτυχίο του Μαθηματικού που έχω με κόπο αποκτήσει, δεν με βοηθά να κατανοήσω και να λύσω το παραπάνω πρόβλημα. 

Παρακαλώ τη βοήθειά σας…”

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου