«Από τα χειροκροτήματα περάσαμε στην ποινικοποίηση»: Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού απέναντι στον αυταρχισμό της Διοίκησης

 

Τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε οξύτατη φάση και σύσσωμο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη, η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο στους εργαζόμενους, καθώς με πρόσχημα τη μη σωστή εφαρμογή της μάσκας τιμώρησε με πειθαρχικό πρόστιμο δύο ειδικευόμενους ιατρούς με στέρηση 15 και 5 ημερομίσθιων αντίστοιχα. «Η πραγματικότητα είναι πως τους επιβάλουν την εξωφρενική αυτή ποινή επειδή τόλμησαν να αναφέρουν τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο σε σχέση με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τα ελλιπή μέτρα για την προστασία ασθενών και εργαζομένων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι αντιδρούν και διεκδικούν να παρθούν πίσω οι εκδικητικές κυρώσεις. Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης στο κτήριο ΑΧΕΠΑ του Ευαγγελισμού καθώς και κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο πραγματοποιούν δεκάδες εργαζόμενοι διεκδικώντας να μπει τέλος στην αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και να παρθούν πίσω τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο γιατρούς.

«Με πρόσχημα την μη σωστή εφαρμογή της μάσκας σε έλεγχο του υποδιοικητή, Η. Βαμβουρέλη, στο χώρο των επειγόντων, η διοίκηση τιμωρεί με πειθαρχικό πρόστιμο δύο ειδικευόμενος ιατρούς με στέρηση 15 και 5 ημερομίσθιων αντίστοιχα. Η πραγματικότητα είναι πως τους επιβάλουν την εξωφρενική αυτή ποινή επειδή τόλμησαν να αναφέρουν τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο σε σχέση με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τα ελλιπή μέτρα για την προστασία ασθενών και εργαζομένων. Μάλιστα στο έγγραφο της απόφασης γίνονται συστάσεις για “πιο προσεκτική συμπεριφορά στους εκπροσώπους της διοίκησης του Νοσοκομείου” και οι δυο εργαζόμενοι κατηγορούνται για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά καθώς και για απείθεια» εξηγεί η καμπάνια «Υγεία Χωρίς Αποκλεισμούς».

«Η ίδια διοίκηση που υλοποιεί τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του νοσοκομείου, τιμωρεί τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη για να κρατηθεί όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας. Από τα χειροκροτήματα στους ήρωες υγειονομικούς περάσαμε στην ποινικοποίηση όποιου αμφισβητεί την αποτυχημένη πολιτική τους. Αυτό φαίνεται και από την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, ακτινολόγου και προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, για την συνδικαλιστική του δράση» προσθέτει.

«Ο αυταρχισμός και αυτού του τύπου η συμπεριφορά, τα πρόστιμα, οι απειλές προς εργαζόμενους θα έχει μια απάντηση» σημειώνει ένας από τους δύο ειδικεύομενους γιατρούς, ο Νικόλας Σκούφογλου, μιλώντας στο «Μένουμε Ενεργοί». Όπως εξηγεί, το σωματείο αντιδρά όχι μόνο στην αυταρχική διοίκηση αλλά και στις κυβερνητικές επιλογές για τη διαχείριση της πανδημίας που προβάλουν ακόμα την ατομική ευθύνη ως υπεύθυνη για την κατάσταση.Πηγή: thepressproject.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου