Κύριε Σκέρτσε, έτσι είναι η πλέμπα (στα μάτια της κυβερνήσεως): «Μίζερη»

 

Του Γεράσιμου Χολέβα

Λίγα 24ωρα μετά τα δραματικά αρνητικά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και διασωληνωμένων ανέλαβε να μας ενημερώσει για τη «χαλάρωση» των μέτρων ο κύριος Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Όποιος παρακολούθησε τις δηλώσεις του κυρίου Σκέρτσου (σε βίντεο εδώ)  – και όχι τα «χαριτωμένα» αποσπάσματα που έπαιξαν τα περισσότερα ΜΜΕ – θα διαπιστώσε ότι έκανε δύο πράγματα:

– Μάλωσε όποιον διαφωνεί με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

–  Επεδίωξε να μας πείσει ότι «τα έχουμε πάει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες του κόσμου».

«Δεν έχουμε ανάγκη από νέους διχασμούς» «όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν να μετατρέψουν την κούραση πολλών σε θυμό», υποστήριξε και παρουσίασε μια κατάσταση που ενδεχομένως να ήταν πετυχημένη για ανακοινώσεις του ΣΕΒ. Η πραγματικότητα, όμως – εκτός ΣΕΒ – είναι διαφορετική.

Ειδικά εκεί που ο υφυπουργός μίλησε για τις ΜΕΘ και τους υγειονομικούς νομίζαμε πως βρεθήκαμε ξαφνικά σε άλλη χώρα. Δεν χώρεσε στην τεκμηρίωση του η αναλογία συνταξιοδοτήσεων-προσλήψεων στα νοσοκομεία, ούτε η κυβερνητική προτίμηση στις συμβάσεις (με ημερομηνία λήξης) υγειονομικών αντί για μόνιμες προσλήψεις. Δεν συμπεριλήφθηκε στην παρουσίαση του η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Κατά τα άλλα ισχυρίστηκε, όμως, ότι «δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες στο εθνικό σύστημα υγείας, έχουμε πλέον επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις μας». Η επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας (κανονική, χωρίς δώρα) είναι κάτι που δεν θέλει καν να σκέφτεται ο εκλεκτός του πρωθυπουργού. 

Στην αναφορά, δε, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φάνηκε πως μάλλον οι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν εικόνα των συνθηκών μόνο από (ωραιοποιημένες) φωτογραφίες. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι στα – λίγα για μια πανδημία – λεωφορεία που αξιοποίησαν ήταν ΚΤΕΛ που δεν καλύπτουν στοιχειωδώς τα μέτρα προστασίας. Μετά, ας τους δείξει, έστω σε φωτογραφίες (κανονικές), τον καθημερινό συνωστισμό στο μετρό και στα λεωφορεία.  

Εδώ που τα λέμε δεν θα ήταν δυνατόν να ακούσει τα αιτήματα των υγειονομικών και των εργαζομένων συνολικά ο κύριος Σκέρτσος. Γιατί; Μα, διότι βρίσκει την κριτική για το δημόσιο σύστημα Υγείας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «μίζερη και ανεφάρμοστη».  «Θα ήταν ευχαριστημένοι ίσως μόνο αν είχαμε 10 εκατομμύρια ΜΕΘ και άλλα τόσα μέσα μαζικής μεταφοράς», είπε ο υφυπουργός με μπόλικη αστική ειρωνεία, νομίζοντας πως απευθύνεται σε ημερίδα του ΣΕΒ και μιλάει για την πλέμπα. 

Έτσι είναι η πλέμπα (στα μάτια της κυβερνήσεως), κύριε Σκέρτσε: «Μίζερη». Δεν αντιλαμβάνεται τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της προσφοράς της κυβερνήσεως και ζητά «ανεφάρμοστα» πράγματα «σε πορείες διαμαρτυρίας που έχουν αυξηθεί δραματικά». 

Και κάτι ακόμα, ΣΕΒαστέ κύριε υφυπουργέ και πρώην γενικέ διευθυντή του ΣΕΒ:

Η πλέμπα αντιλαμβάνεται πως τα κυβερνητικά δώρα 

– σε καναλάρχες και αρεστούς μιντιάρχες (για μηνύματα για την πανδημία που έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν)

– σε κλινικάρχες (για τη δήθεν… επίταξη με το αζημίωτο)

– σε εργολάβους – διοδιούχους (για τη «χασούρα» κερδών τους από την πολλαπλή εκμετάλλευση των εθνικών οδών)


δεν είναι για το καλό της δημόσιας Υγείας αλλά ταξική επιλογή της κυβερνήσεως. 

Αυτά και «συγγνώμη» για το τελευταίο «μίζερο» συμπέρασμα που χαλάει το «άριστο» και «ανταγωνιστικό» κυβερνητικό σας αφήγημα.

***

Y.Γ: Για τα δωρεάν rapid τεστ στα φαρμακεία, τα οποία καθυστερήσατε ένα χρόνο, δόθηκε μια απάντηση την οποία και παραθέτουμε, παρόλο που γνωρίζουμε ότι μόνο και η λέξη Κούβα σας προκαλεί μια δυσκολία.  

Πηγή : ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου