''Tο Κυπριακό είναι θέμα ΕΙΣΒΟΛΗΣ , ΚΑΤΟΧΗΣ, Εθνοκάθαρσης και Εποικισμού''

 

Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου *

Θα είμαι σαφής από την αρχή: Οποιαδήποτε «Συμφωνία» στη Βάση της «Διζωνικής-Δικοινοτικής», οποιαδήποτε ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ από την ουσία του προβλήματος, ότι το Κυπριακό είναι θέμα ΕΙΣΒΟΛΗΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ, Εθνοκάθαρσης και Εποικισμού: οφείλει να είναι εξ αρχής απορριπτέα

Όλα τα άλλα, είναι ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, απορρέουν από την λογική ότι “η Κύπρος κείται μακριά”.

Στην -έως τα τώρα γνωστή μας ως- Κυπριακή Δημοκρατία, προσπαθούν εδώ και χρόνια να οικοδομήσουν ένα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Μεγάλο μέρος της λεγόμενης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ προκειμένου να επιβραβευθεί ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ και να γίνει ΜΟΝΙΜΗ και ΝΟΜΙΜΗ η Τουρκική ΕΙΣΒΟΛΗ-ΚΑΤΟΧΗ του 1974. Ένα εξαρτώμενο από την Άγκυρα “Διζωνικό-Δικοινοτικό” Προτεκτοράτο, που και οι μεγαλύτεροι Μαέστροι στην χάραξη συνόρων Εγγλέζοι ιμπεριαλιστές ,αρχικά δεν το φαντάζονταν! (Με την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ των “ΝΑΙναίκων”, σε Αθήνα και Λευκωσία, για να μην ξεχνιόμαστε).

ΟΧΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ-ΟΧΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” λέγαμε στις διαδηλώσεις στα νιάτα μας, τα πρώτα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενόψει της “άτυπης” Πενταμερούς στις 27.04.21 επαναλαμβάνω:

-η ΔΙΖΩΙΝΙΚΗ-ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” είναι μια “λύση” κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Βρετανών και των Τούρκων.

Ο έλεγχος του νησιού θα περάσει με “θεσμικό” κάλυμμα στα χέρια των Τούρκων εισβολέων. ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ θα έπρεπε να λέγαμε, όχι άλλα αντ΄άλλων…

Η νέα Πενταμερής που θα ξεκινήσει στις 27.04.21 είναι άλλη μια παγίδα των Εγγλέζων και Τούρκων, με τη διακριτική υποστήριξη των υπαλλήλων του ΟΗΕ, για την κατάργηση και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως υποκείμενο Διεθνούς Δικαίου, ως κρατική υπόσταση έτσι όπως την γνωρίζουμε ως σήμερα.

Βρήκα στο διαδίκτυο μια ενδιαφέρουσα “απορία” του καθηγητή Στέφανου Κωνσταντινίδη, σε παλαιότερο άρθρο του,στις 11/12/2017, την οποία παραθέτω:

«Αν το πολιτειακό αυτό κατασκεύασμα (η διζωνική) παρουσιάζει κάτι το θετικό, γιατί δεν το εφαρμόζει η Τουρκία για τους Κούρδους; Γιατί δεν το εφαρμόζει η Ισπανία για τους Βάσκους και τους Καταλανούς; Γιατί δεν το εφαρμόζει η Γαλλία για τα έξι εκατομμύρια μουσουλμάνους; Γιατί δεν το εφαρμόζει ο Καναδάς για τους Γαλλόφωνους; Γιατί δεν το εφαρμόζει η ίδια η Βρετανία με τις πολλαπλές δικές της μειονότητες; Πουθενά, φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συζητείται.

Πλην της Κύπρου, η οποία οδηγείται σε μία νέα τουρκοκρατία!”

– Προς την Ελληνική και την Ελληνοκυπριακή πλευρά: “Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.” λέει μια ελληνική παροιμία.

Κάποτε παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις.

Θεωρούν οι ηγεσίες στην Κύπρο ότι η Λύση θα βρεθεί με τις λεγόμενες «Διαπραγματεύσεις»,που εκκινούν κάθε φορά από χειρώτερο για εμάς σημείο;
Ή, πρέπει το θέμα να τεθεί εκ νέου: σε ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ότι δηλαδή το Κυπριακό είναι Ζήτημα Εισβολής –Κατοχής -Εθνοκάθαρσης και Εποικισμού;

Ότι το Κυπριακό: είναι κατεξοχήν θέμα ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ;

* g.papagian3@yahoo.gr

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου