Εκτός ορίων η κατάσταση στα νοσοκομεία: Πάνω από 86 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

 

Για νέο αρνητικό ρεκόρ, με τουλάχιστόν 86 διασωληνωμένους ασθενείς κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ο μέσος όρος αναμονής για μια θέση στη ΜΕΘ είναι τρεις ημέρες για τους νέους, ενώ πολλοί ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών, που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, «περιμένουν μέχρι να πεθάνουν».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος, όταν οι διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ πάνω από ένα 24ωρο, «ελαχιστοποιούνται μέρα με τη μέρα οι πιθανότητες να ζήσουν», καθώς δεν φθάνει ένας αναπνευστήρας, «αν υπάρχει και αυτός». Παράλληλα εξηγεί πως αυτοί οι ασθενείς είναι ευάλωτοι σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και κινδυνεύουν και «από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και τον υποτυπώδη εξοπλισμό».

«Σήμερα, πάλι απευθύνθηκαν σε εμάς συγγενείς 75χρονης διασωληνωμένης ασθενούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας, που περιμένει μία εβδομάδα για ΜΕΘ – από το περασμένο Σάββατο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόσθεσε πως στη Νίκαια υπάρχει σήμερα ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Στην Ομοσπονδία απευθύνθηκαν, επίσης, συγγενείς 80χρονης διασωληνωμένης ασθενούς στο νοσοκομείο Ερυθρός, που βρίσκεται τέσσερις ημέρες εκτός ΜΕΘ.

Αυτή τη στιγμή, συνολικά, υπάρχουν 22 διασωληνωμένοι με μέσο όρο αναμονής πάνω από τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η εικόνα των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, ανά νοσοκομείο, είναι η εξής:

–Ερυθρός: 10 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, ηλικίας 50-60 ετών.
–Θριάσιο: 7 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, με μέσο όρο αναμονής τρείς ημέρες. Επίσης, υπάρχουν 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που είναι γενικά περιστατικά.
–Γεννηματάς: 16 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι πάνω από δύο ημέρες.
–Σισμανόγλειο: πάνω από 5 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.
–Αγία Όλγα: 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
–Ελπίς: 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
–Ιπποκράτειο: 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
–Λαϊκό: 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
–Τζάνειο: 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
–Αλεξάνδρα: 10 διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν συνολικά τουλάχιστον 86 διασωληνωμένοι ασθενείς κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ. «Πεθαίνουν οι ασθενείς και οι ιδεοληψίες δεν τους αφήνουν να επιτάξουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μ. Γιαννάκος.

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου