Η ζωή είναι ωραία

 

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Τις τελευταίες ημέρες, και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε κοντά στο Πάσχα, βλέπω όλο και πιο ψυχοπλακωμένους ανθρώπους.

Φίλους και συγγενείς που σκέπτονται με τρόμο το αύριο, που δεν ξέρουν τι θα γίνει με την δουλειά τους, την επιχείρησή τους, αλλά και με την ίδια τους τη ζωή.

Έχοντας την αίσθηση ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, δίπλα μας, κοντά μας, μέσα στα σπίτια μας, ενώ τα οικονομικά προβλήματα πολλαπλασιάζονται,  αρνούνται ακόμα και να σκεφτούν ότι αυτές τις μέρες θα πρέπει  να κάνουν ίσως μια προσπάθεια να πάρουν μια ανάσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά που έχουν μπροστά τους.

Μπορεί να φταίει και το κόκκινο φεγγάρι, πέρα από την κόπωση  εξ αιτίας της  παρατεταμένης καραντίνας, το θέμα είναι ωστόσο ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την διάθεση που υπάρχει στους περισσότερους, παρά τα πανηγυρικά ρεπορτάζ για την κατάργηση των SMS μέσα στον Μάιο.

Και ίσως εκεί βρίσκεται και το κουμπί της μαζικής κατάθλιψης που επικρατεί στην χώρα. Στο γεγονός, δηλαδή, ότι τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι μπορούν να «δουλεύουν» τους πολίτες πουλώντας τους ελπίδα και προσδοκία. Πιστεύοντας ότι, παρά τα όσα έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης και τώρα με την πανδημία, οι πολίτες παραμένουν αφελείς και ευκολόπιστοι. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι ακόμα συνεχίζουν να μιλούν για μέτρα και περιορισμούς …

Όποιος βρει σήμερα έναν πολίτη  που να έχει στείλει SMS για την μετακίνησή του στον φούρνο, στο φαρμακείο, στο χασάπη, ακόμα και για να πάει στην ξαδέλφη του, θα ήθελα να τον γνωρίσω. Ίσως θα πρέπει να πάρει το βραβείο του πιο νομοταγούς πολίτη, αφού κανένας πια δεν ασχολείται με το θέμα των μηνυμάτων για τις μετακινήσεις του.

Το πιο εντυπωσιακό είναι, δε, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τυπικά τα SMS να  φύγουν από την ζωή μας τις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και ο τουρισμός. Και πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τον πραγματικό λόγο που το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί αυτή τη τακτική, την στιγμή μάλιστα που έχουν ανοίξει όλα και οι πολίτες επιχειρούν να πάρουν τις πρώτες ανάσες ελευθερίας.

Θέλει να σηματοδοτήσει το τέλος της καραντίνας και  την επέλαση των πολιτών προς την ελευθερία; Θέλει καλού κακού η κυβέρνηση να εφαρμόζει τυπικά τις απαγορεύσεις γιατί δεν ξέρει πως θα κυλήσει το επόμενο διάστημα; Κανείς πραγματικά δεν ξέρει.

Το ότι ο κόσμος ξέχασε τα SMS χωρίς να του το πει κανένας είναι ίσως η πιο υγιής  αντίδραση σε ένα μέτρο που ίσχυσε εν μέσω πανδημίας μόνο στην χώρα μας και εκ του αποτελέσματος χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα. Και γι’ αυτό ξέφτισε … 

Με ή χωρίς SMS, πάρτε όλοι μια μεγάλη ανάσα αυτές τις μέρες που μυρίζουν καλοκαίρι. Απολαύστε το αρνάκι σας, το κοκορετσάκι στο φούρνο και ένα ζουμερό γαλακτομπούρεκο παρέα με ένα παγωμένο  κρασί στην βεράντα του σπιτιού σας. Σκεφτείτε ότι η ζωή είναι ωραία  και δεν θα επιτρέψετε σε κανέναν να σας την γ …

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου