Το «ανεξάρτητο» δικαστήριο άκουσε τον κύριο Μητσοτάκη...

 

Παράνομη η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ – “Ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη” δήλωνε από το πρωί ο Μητσοτάκης

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Eίχε προηγηθεί  κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Την απόφαση έκανε γνωστή η υπουργός με ανάρτηση  twitter γράφοντας ότι «το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ».

Να σημειωθεί ότι στο θέμα είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός, από εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ευχόμενος να κριθεί «παράνομη» η στάση εργασίας από το δικαστήριο βρίσκοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να επιτεθεί στη συνδικαλιστική δράση, αλλά και να εκθειάσει το νόμο- έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που και με αυτή την απόφαση φάνηκε ποιών τα συμφέροντα ήρθε ακριβώς να θωρακίσει. 

Ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, είναι – κατά τα άλλα – στην παρούσα φάση ο κεντρικός πολιτικός εκφραστής όλων εκείνων των αστών πολιτικών που δήθεν ορκίζονται στην “ανεξαρτησία” της Δικαιοσύνης. Μέσα στην τόση… ανεξαρτησία, λοιπόν, είχε από το πρωί εκφράσει την ελπίδα το δικαστήριο να πράξει το… σωστό.

Συγκεκριμένα, είπε:  «Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Η ΟΛΜΕ με τη στάση εργασίας εξέφραζε την πλήρη αντίθεση στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και ταξικού χαρακτήρα τους.

«Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία ξεπερνάει τα όρια» ανέφερε η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της. Πρόσθετε, δε, ότι «εκτός ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις».

Αυτή την άμισθη δουλειά, αυτές τις υποσχέσεις (αντί επιμισθίου) για… ρεπό, ήρθε να περιφρουρήσει σήμερα το δικαστήριο. Οπως ακριβώς νομοθέτησε ο Χατζηδάκης. Και όπως ακριβώς “ήλπιζε” ο Μητσοτάκης…


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου