Η Τουρκία κατακλύζεται από Αφγανούς! Θα τους ''προωθήσει'' ο Ερντογάν στη Δύση;

 

Της Λιάνας Μυστακίδου

Το θέμα των “προσφύγων” κατακλύζει την επικαιρότητα στην Τουρκία. Οι περισσότεροι αρθρογράφοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τους νέους “συγκάτοικους” τους. Το θέμα δεν θα μας απασχολούσε , όμως, πρέπει να είμαστε ενήμεροι, γιατί δεν αποκλείεται να δούμε ξανά αυξημένες ροές στα νησιά μας. Ειδικότερα όταν η Ε.Ε δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διαθέσει πρόσθετα κονδύλια για τους Αφγανούς στην Άγκυρα.

Ενδεικτικά ο Ραχμί Τουράν (Sozcu) χαρακτηρίζει “εισβολείς” τους Αφγανούς και τονίζει:”Καινούργια βάσανα στο κεφάλι μας. Σαν να μη μας έφθαναν τα πέντε εκατομ. Συρίων τώρα δεχόμαστε και την εισβολή Αφγανών. Καταφθάνουν σωρηδόν γιατί τα σύνορα μας είναι διάτρητα.

Με ποιο δικαίωμα το ΑΚΡ βάζει στη χώρα μας τόσους ξένους; Ζήτησε την έγκριση των πολιτών;

Οι Σύριοι και οι Αφγανοί που δεν ήταν χρήσιμοι για τη χώρα τους σε τι θα ωφελήσουν την Τουρκία; Οι άνθρωποι αυτοί όταν είδαν τα δύσκολα εγκατέλειψαν τη χώρα τους και ήρθαν στην Τουρκία. Άρχισαν να διαταράσσουν την τάξη και την ησυχία των πολιτών.

Την ώρα που οι πολίτες μας ζουν στη φτώχεια και κάτω από τα όρια της φτώχειας γιατί η κυβέρνηση προσφέρει το ψωμί τους στους ξένους”.

 Ο Εμίν Τσολασάν στην ίδια εφημερίδα με τίτλο “εικόνες από τη χώρα μου” γράφει μεταξύ άλλων :”Χιλιάδες άνθρωποι ξαπλωμένοι στου δρόμους και στα πεζοδρόμιο γύρω από το γραφείο της υπηρεσίας προσφύγων. Αφρικανοί, Πακιστανοί, Ιρανοί, Σύριοι, Ουζμπέκοι, Αφγανοί, Μπαγκλαντεσιανοί , Άραβες και ένα σωρό άλλοι.

Οι περισσότερες γυναίκες με τσαντόρ . Διακρίνονται μόνο τα μάτια τους. Στις αγκαλιές των περισσοτέρων ένα μωρό.

Μια μερίδα ανδρών φορούν κελεμπίες, τακκέ (κάλυμμα κεφαλής). Οι περισσότεροι κυκλοφορούν με σαγιονάρες.

Αυτή είναι η εικόνα της Άγκυρας.

Δεν υπερβάλει ο Δήμαρχος του Χατάι όταν λέει “σε λίγο θα δούμε να εκλέγονται Σύριοι δήμαρχοι στην περιοχή μας”.

Κανείς δεν ξέρει ακόμα και οι επίσημες αρχές πόσοι ξένοι ζουν στη χώρα μας. Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι 8 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι ζουν παρασιτικά.

Ορισμένοι όταν εγκατέλειπαν τη χώρα τους ήταν ευκατάστατοι. Επένδυσαν τα χρήματα που έφεραν κι έκαναν μικρές επιχειρήσεις ή τα τόκισαν.  Η υπόλοιπη πλειοψηφία είναι νηστικοί, ταλαιπωρημένοι, άνεργοι σε άθλια κατάσταση. Τι κάνουν; Επαιτούν.  Κάνουν όποια δουλειά βρουν . Αμείβονται με ποσά χαμηλότερα του κατώτερου ορίου .Φυσικά είναι ανασφάλιστοι κι εργάζονται παράνομα σε αγροτικές , κτηνοτροφικές, οικοδομικές εργασίες.

Φρικτές εικόνες για την ανθρωπότητα.

Μια άλλη διάσταση του προβλήματος αφορά την εγκληματική δραστηριότητα. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη είναι γεμάτη με φακέλους παραβατικότητας  των απρόσκλητων επισκεπτών.

Είναι βουτηγμένοι σε όλα τα είδη σκοτεινών δραστηριοτήτων.

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο στόχος της εξουσίας που τους υποδέχεται με θεαματικές υποδοχές, σώου. Επεδίωκε να τους κάνει Τούρκους πολίτες για να σφετεριστεί τις ψήφους τους, αλλά δεν τα κατάφερε. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που αναγκάζει τους πολίτες της να μοιράζονται το φαγητό που στερούνται με εκατομμύρια μετανάστες.”

Θέλουν τους ταλαίπωρους ανθρώπους φτηνά εργατικά χέρια για να τους εκμεταλλεύονται. Πώς αλλιώς θα εξηγηθεί η δήλωση συμβούλου του Ερντογάν “εάν φύγουν οι Συριοι θα γονατίσει η οικονομία”.

Εάν ήμουν κακός άνθρωπος θα απαντούσα στον κ. Τσολασάν και θα του έλεγα καλά να πάθετε. Εκδιώξατε όλους τους πολιτισμένους γηγενείς από την Μικρά Ασία  που σας εκπολίτισαν και τώρα δεν σας αρέσει η εικόνα που βλέπετε γύρω σας με τους ομόθρησκους, απαίδευτους, αγράμματους πρόσφυγες.  Έτσι ακριβώς θα ήσασταν κι εσείς εάν δεν είχατε την τύχη να ζήσετε μαζί με τους Έλληνες και τους Αρμένιους. Εάν διαφωνείτε μαζί μου σας παραπέμπω να διαβάσετε το βιβλίο που έγραψε η Περβίν Ερμπίλ με τίτλο θρηνούσε η Μικρά Ασία για τη Νιόβη που ευτυχώς κυκλοφορεί και στα ελληνικά, για να αντιληφθείτε τι πρόσφεραν οι Έλληνες και τι χάσατε που τους διώξατε.

Επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι αν είχατε όντως ανθρωπιστικά και όχι λαφυραγωγικά αισθήματα θα φροντίζατε τους πρόσφυγες και δεν θα τους εκμεταλλευόσασταν. Πάρτε παράδειγμα από τους πρόσφυγες αθλητές  που παρελαύνουν με την Ομάδα Προσφύγων  στην Ολυμπιάδα του Τόκιο και διεκδικούν ισότιμα τα μετάλλια.  Στην Ευρώπη των απίστων (γκιαούρηδων) όπως μας αποκαλείτε οι πρόσφυγες προοδεύουν και εντάσσονται στην κοινωνία. Εσείς μπορείτε χωρίς καμία ενόχληση συνείδησης να τους πετάτε στα σκουπίδια….

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου